Maraton'da Miken savaşçı mezarı bulundu

Maraton'da Miken savaşçı mezarı bulundu

Kılıç, mızrak, bıçak ve oklarla gömülmüş Miken savaşçının mezarı tahminen bin yıl sonra açılmış ve kemikleri özenle toplanarak mezarın üstüne taşınmış.

Yunanistan'ın Antik Atina kenti yakınlarında bulunan Plassi'deki Marathon Tümülüsünde 2016 kazı sezonunda erken Myken dönemine (M.Ö. 1600) tarihlenen bir Makedonyalı mezarı keşfedildi.



Tümülüse şeklindeki mezarda tahminlere M.Ö. 490'daki büyük savaş öncesinde ve sonrasında ölen bir Miken savaşçının iskeleti bulundu. Miken Savaşçı, kılıcı, mızrağı, bıçağı ve oklarıyla gömülmüştü.



Fakat mezarın yaklaşık bin yıl sonra 
M.Ö. 700'lere denk düşen Arkaik dönemde, Maraton sakinleri tarafından bulunarak açıldığı tahmin ediliyor. Mezarı açan kişi ya da kişiler, silahları mezarda olduğu gibi bırakırken, ölen kişinin kemiklerini büyük dikkatle topladı. Toplanan kemikler, muhtemelen geçmiş zamanın mitolojik kahramanları arasında yer alan atalardan birine ait olduğu varsayılarak, onu onurlandırmak için mezarın üzerinde kurulan kutsal bir yere konuldu.

Muhtemelen Pers ordularının bu bölgeye gerçekleştirdiği saldırılar sonrası alan terk edildi ve mezar orada tek başına kaldı, ta ki günümüzde fark edilene kadar...

amna.gr - Marathon Excavation website.


Benzer Haberler & Reklamlar