Manisa'da Kurşunlu Hani restore ediliyor

MANİSA: Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, tarihi Kurşunlu Han Medresesi'ndeki restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Şehzadeler Belediyesi ile İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında 20 Mayıs 2015 tarihinde imzalanan protokolle 25 yıllığına, restorasyon karşılığında Şehzadeler Belediyesi tarafından kiralanan Şehzadeler ilçesi Borsa Caddesi üzerinde bulunan tarihi Kurşunlu Han'da restorasyon çalışmaları, Vali ve il protokol üyeleri tarafından incelendi.

İnceleme gezisine Vali Güvençer'in yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve protokol üyeleri katıldı. 

Vali Güvençer, bu tip tarihi yapıların Osmanlı'dan günümüze kalan birer miras olduğunu ve bu mirasa sahip çıkmanın oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Şehzadeler Belediyesi'nin projesini maddi ve manevi olarak destekleyeceklerini belirten Güvençer, şu bilgileri aktardı:
"Bu emanete sahip çıkmak bizim boynumuzun borcuydu. Son 10-15 yılda sahip olduğumuz kültür medeniyetimizin bugüne kalanlarının farkındalığını arttırarak fiziki yapıların canlandırılması noktasında çok ciddi adımlar attık. Şehzadeler belediyemizin bu projesini biz de Manisa Valiliği olarak hem maddi hem de manevi anlamda destekleyeceğiz. İnşallah Manisalılar, Müslüman Türk toplumuna yakışır bir ruhla burada yeni bir ihyanın adımlarını Manisa ölçeğinde atacaklar. Benzer adımlar Türkiye'nin dört bir yanında atılıyor. Allah'a çok şükür milletin sesini duyan, milletin sesi ile hareket eden bir yönetimimiz var. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum." 

Baybatur ise AK Parti döneminde Manisa'da olduğu gibi tüm Türkiye'de tarihi yapıların restore edilerek vatandaşın hizmetine sunulduğunu söyledi.

Osmanlı'ya ait tarihi eserlerin tarihi binaların çok olduğu bir ilde yaşadıklarını vurgulayan Baybatur, şöyle devam etti:
"Burası çok uzun yıllar FETÖ örgütünün karargahı şeklinde kullanılmış bir vakıf eseri olarak varlığını sürdürüyordu ve ne yazık ki dokunulamıyordu. 17-25 Aralık'tan sonra sayın belediye başkanımızın azmi ve gayretiyle burası belediyemize kazandırılmış oldu. Buranın tadilatı tamamlandıktan sonra ben inanıyorum ki, Manisalı hemşehrilerimiz buradan istifade edeceklerdir. Bu çok önemli bir çalışmadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." 

Estetiğe ve tarihine uygun olarak yeniden düzenlenecek yapının sözleşme bedelinin 4 milyon 71 bin lira olduğu ifade edildi.


AA Belirsiz Kişi


Benzer Haberler & Reklamlar