Malatya Tarihi Tahtalı Hamamı restore ediliyor

MALATYA:   Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın girişimleriyle belediyece satın alınan tarihi Tahtalı Hamamı’nın restorasyonuna başlandı.

Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ile restorasyon çalışmalarına başlanan tarihi Tahtalı Hamam'da incelemelerde bulundu.

Çalışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gürkan, Tahtalı Hamamı’nın, tarihi ve kültürel miras açısında önemli bir eser olduğunu belirtti.

Tapusunu belediyece devraldıktan sonra bu tarihi eserde restorasyon çalışması başlattıklarını ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:
"Önemli olan bu Tahtalı Minare Hamamı, geçmişine ve aslına uygun restorasyonunu yapıp Battalgazimizin ve Malatya halkımızın hizmetine sunulması ve kültürel mirasımızın korunup gelecek kuşaklara aktarılması konusundaki çalışmalarımızın netice vermesidir. Restorasyon projesi ilgili koruma kurulunda onaylandıktan sonra ihale süreci ve akabinde de restorasyon çalışmaları başladı. Şu anda ilgili firma da çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Buranın her ne kadar 500 günde bitirilmesi hedeflense de 300-350 günde restorasyonun tamamlanarak halkımızın hizmetine açılacağına inanıyorum. Bu kültürel mirasımızın da Battalgazimize, Malatyamıza ve ülkemize ve insanlığa hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Kitabesi bulunmayan, ancak mimari özellikleriyle Osmanlı döneminin son dönem eserleri arasında olduğu değerlendirilen tarihi hamam, dikdörtgen planlı ve kesme taştan ve 3 bölümden oluşuyor.


AA Tuba Karahan

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar