İznik'teki 2 bin yıllık Roma Tiyatrosu'nda restorasyon

İznik'teki 2 bin yıllık Roma Tiyatrosu'nda restorasyon

Anfi tiyatronun özgün kimliğiyle orijinal haline dönüştürülmesi için yapılan kazılarda, orijinal zeminin bulunması ve dökülen yıkıntı taşların kaldırılmasına devam ediliyor"

BURSA:  İznik'teki 2 bin yıllık antik Roma Tiyatrosu, Bursa Büyükşehir Belediyesince yapılacak kazı ve restorasyon çalışmalarıyla özgün kimliğine kavuşacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Recep Altepe, tiyatronun kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Altepe, burada yaptığı konuşmada, tiyatronun tarih boyunca büyük tahribatlara uğradığını belirtti.

Harabe haldeki tiyatrodaki kazı çalışmalarının hız kazandığını bildiren Altepe, şunları kaydetti:

"Şu anda İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinin değerli hocalarının katkılarıyla amfi tiyatronun özgün kimliğiyle ilk günkü orijinal haline dönüştürülmesi için çalışılıyor. Kazılarda, orijinal zeminin bulunması ve dökülen yıkıntı taşların kaldırılmasına devam ediliyor. Tiyatroda ilk günkü haliyle restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları yapılacak ve yapı, 2 bin yıl sonra orijinal işleviyle hizmet verecek. Parmakla sayılacak kadar az örneği olan bir tiyatro bu ve yalnızca Side'de bir benzeri var. Burası orijinal haliyle İznik bölgesine değer katacak. Tüm medeniyetlere ait izler taşıyan ve herkesin ilgisini çeken çalışmalar ilçeyi değerlendirecek."

AA Büşra Nur Özcan


Benzer Haberler & Reklamlar