İzmir müzeleri sanal ortama akratılacak

İzmir müzeleri sanal ortama akratılacak

İzmir'in müzelerini tanıtmak için geliştirilen İzmir Smyrna Legacy projesi kapsamında müze ve ören yerleri ile içerdikleri tarihi ve kültürel hazinelerine ilişkin bilgilerin dijital ortamda arşivlenecek

İZMİR: İzmir'in müzelerini daha tanınır hale getirmek için geliştirilen İzmir Smyrna Legacy projesi çerçevesinde müze ve ören yerleri ile içerdikleri tarihi ve kültürel hazinelerine ilişkin bilgilerin dijital ortamda arşivleneceği ve kullanıcıların bu bilgilere elektronik ortamda görsel, işitsel ve metinsel olarak web üzerinden erişim sağlayabileceği bildirildi.

İzmir Arkeoloji Müzesinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Strateji ve Koordinasyon Müdürü Mehmet Ensarioğlu, İzmir'in kültürel miras turizmi alanında Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğunu belirterek, projenin İzmir'in zengin mirasına dair farkındalığı artıracağını kaydetti.

İzmir Smyrna Legacy projesinin bilgi iletişim teknolojileri kullanılarak gerçekleştirildiğini ifade eden Ensarioğlu, projenin amacının İzmir'in müzelerini daha bilinir ve tanınır hale getirmek olduğunu belirtti.
Ensarioğlu, proje çerçevesinde yapılacakları şöyle aktardı:
"Kentimizin müze ve ören yerleri ile içerdikleri tarihi ve kültürel hazinelerine ilişkin bilgilerin dijital ortamda arşivlenmesi, yabancı ziyaretçiler, öğrenciler ve gençler başta olmak üzere tüm kullanıcıların bu bilgilere elektronik ortamda görsel, işitsel ve metinsel olarak web üzerinden erişebilmesini sağlayan sistem, İzmir’in marka değerini artırarak akıllı kent uygulamalarının yaygınlaşmasına katkıda bulanacaktır. Proje kapsamında 38 müze, 20 taşınmaz eser ve 1000 taşınabilir kültür varlığı tespit edilerek dijital ortamda sergilenmeye başlanmıştır. Müzelerimizi ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistler, bilgisayarları, tabletleri ve akıllı telefonları ile sanal ortamda, 360 derece fotoğraf gibi özel tekniklerle sergilenen eserlere bu proje sayesinde ulaşabilecektir."

AA Meriç Ürer


Benzer Haberler & Reklamlar