İsviçre'de Neolitik çağ köy kalıntısı bulundu

İsviçre'de Neolitik çağ köy kalıntısı bulundu

Valais kentindeki Sion mevkiinde bir inşaat şantiyesi kazılırken tarihi M.Ö. 5.500'lere uzanan eski köy kalıntıları bulundu.

İsviçre'de Valais kentindeki Sion yerleşim alanında bir inşaat sırasından yaklaşık 7000 yıllık insan kalıntıları keşfedildi

Tarihi M.Ö 5.500'e kadar uzanan arkeolojik kalıntıların bir neolotik çağ köy yerleşimine ait olduğu anlaşıldı.

Arsenaux Kültür Merkezi'nin inşaatı sırasında bulunan alanda yapılan arkeoloji kazısında, arkeologlar, mezarlar ve ev kalıntıları buldu. İsviçre'de nolotik çağda insan yerleşimine ilişkin kanıtların ortaya çıkarıldığı kazılardaki buluntular Neolitik döneme (M.Ö.5.500-4.800) tarihlendirildi.

Arşivciler, çalışmalarını yapabilecekleri - Eylül ayının ortalarına kadar - kent arşivleri için yeni bir merkez olması amaçlanan sitede yapılan inşaat çalışmaları durduruldu.

Arsenaux Kültür Merkezi'nin  inşaatı arkeolojik kazıların akibetinin beklenmesi için durduruldu Arkeologların bulacakları bulgulara göre alandaki inşaatına geleeğine karar verilecek.

İsviçre'de neolitik dönem yerleşimler olduğu biliyordu. Çok sayıda önemli arkeolojik alan bulunan Sion'da yaklaşık en eski bulgular 10.000 yıl öncesine tarihlendirilendiriliyor.

Alanda yaşayan ilk çiftçilerin İtalya'dan Valais'e geldikleri düşünülüyor.

www.arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar