İstanbul Arkeoloji Müzeleri restorasyonu için Bakan talimatı

İstanbul Arkeoloji Müzeleri restorasyonu için Bakan talimatı

Bakan Kurtulmuş, Klasik Müze, Çinili Köşk ve Eski Şark Eserleri Müzesi'nde devam eden restorasyon, güçlendirme ve yeni teşhir tanzim çalışmalarının bir an önce bitirilmesi talimatını verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Sultanahmet semtindeki İstanbul Arkeoloji Müzelerinin koleksiyonlar ve kütüphane bölümünü gezdi, sürdürülen çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Kurtulmuş, Klasik Müze, Çinili Köşk ve Eski Şark Eserleri Müzesi'nde devam eden restorasyon, güçlendirme ve yeni teşhir tanzim çalışmalarının bir an önce bitirilmesi talimatını verdi.

Türkiye'nin engin kültür, tarih ve medeniyet hazinesine sahip olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bu köklü mirasın korunması için titizlikle çalıştıklarını belirtti.

Büyük Türkiye'nin sadece ekonomik olarak değil, aynı zamanda tarihi, kültürel ve medeniyet değerleri bakımından da güçlü bir ülke olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, bu bilinçle tarihi mirasa sahip çıktıklarını kaydetti.

Kurtulmuş, İstanbul Arkeoloji Müzelerinin de dokusuna uygun olarak büyük titizlikle korunması gerektiğini ifade etti.

Bakan Kurtulmuş'un talimatıyla hızlandırılan çalışmalar kapsamında, İstanbul'un tarihi miraslarından Arkeoloji Müzelerindeki restorasyonlar kısa sürede tamamlanacak.

- Devam eden projeler

İstanbul Arkeoloji Müzelerinde yürütülen müze klasik bina güçlendirme, restorasyon ve yeni teşhir tanzim projeleri devam ediyor. İhalesi yeni yapılan bina için çalışmalar gelecek günlerde başlayacak.

Çinili Köşk ve Eski Şark Eserleri Müzesi'nin restorasyon ve yeni teşhir tanzim projeleri de başlatıldı.

Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğünün kullanımına tahsis edilen Darphane-i Amire binalarından bir kısmı için başlatılan restorasyon çalışmaları ise sürdürülüyor


Benzer Haberler & Reklamlar