İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesinde Saraydan Kız Kaçırma Operası

8. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesinde Saraydan Kız Kaçırma Operası ile başladı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce Türkiye'nin kültür sanat yaşamına destek vermek amacıyla düzenlenen "8. Uluslararası İstanbul Opera Festivali", "Saraydan Kız Kaçırma" eseriyle başladı.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesinde gerçekleştirilen gösterimin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, sanatseverlerin festivale yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Bu akşam hakikaten bir sürpriz oldu. Bu kadar kalabalık beklemiyorduk, yağmur yapma ihtimali nedeniyle. Muhteşem bir seyirci var." dedi.

Arıkan, sanatçıların da son derece iyi bir performans sergilediğini belirterek, "Çok mutluyum. Lokumlar dağıtıldı. Otantik bir Osmanlı Sarayı. Ortam, hava, sanatçılar ve seyirciler muhteşem. İnşallah festivalin diğer günleri de böyle heyecanlı geçer." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) ilişkin yaptığı açıklamaya da değinen Arıkan, açıklamanın yıllardır süren beklentilere ilaç gibi geldiğini söyleyerek, İstanbul'un bu şekilde hak ettiği bir sahneye kavuşacağını dile getirdi.

Suat Arıkan, opera ve balenin diğer sahne sanatlarından farklı olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bu nedenle de etkinliklerin herhangi bir sahnede gerçekleştirilmesi mümkün olmuyor. Bilindiği gibi, uzun zamandır gerçek anlamda opera ve bale sanatları, olması gerektiği gibi olamıyor. AKM'nin, terk edilmiş bu haliyle yıkılması zaten şarttı. Biraz geç olsa da yeniden yapılacak olması, harika bir haber."

Zdravko Lazarov'un yönettiği, Yekta Kara'nın sahneye koyduğu eserde, Eylem Duru, Kenan Dağaşan, Tuncay Kurtoğlu, Erdem Erdoğan, Sevim Zerenaoğlu, Cenk Bıyık, Cavit Şaher rol alıyor.

Etkinlikte İDOB Orkestra ve Korosuna, başkemancı Seda Subaşı Yalçın eşlik etti.

Eserin kostüm tasarımını Şanda Zıpçı, çevre düzenlemesini Ferhat Karakaya, koro şefliğini Paolo Villa, ışık tasarımını Metin Koçtürk üstlendi.

Saraydan Kız Kaçırma eseri, yarın ve 15 Haziran'da da sanatseverlerle buluşacak.

Festival kapsamında, Zorlu PSM'de 17 Haziran'da Opera Yıldızları konseri, 20 Haziran'da Macbeth, 23 Haziran'da ise Faust eserleri sahnelenecek.


Benzer Haberler & Reklamlar