İngiltere'de 2 bin yıllık orman köyü bulundu

İngiltere'de 2 bin yıllık orman köyü bulundu

İngiltere'de Buckland Rings tepelerindeli New Forest Ulusal Parkı'nda yerleşen en eski sakinlere ait orman evlerinin kalıntılarını keşfetti.

İngiltere’nin güneyindenki Lymington kentinin Buckland Rings tepelerinde bulunan New Forest National Park'ta (Yeni Orman Milli Parkı) yüksek teknoloji destekli arkeolojik araştırmalarda, kalenin surları içinde kurulmuş 2.000 yıllık orman evi bulguları keşfedldi. Kale içindeki orman köyünün 2 bin yıllık olduğu belirtildi.

New Forest National Park Authority (Yeni Orman Milli Park Kurumu), yerel gönüllüler ve Bournemouth Üniversitesi öğrencilerin işbirlği ile yapılan araştırm sonuçlarına göre; 2 bin yıllık ormn köyü sakinleri, avcılık ve çiftçilikle uğraşmış toprak temelli yuvarlak yapılı ahşap binalarda oturmuşlardı.

New Forest National Park kuruluşunda görevli arkeolog Lawrence Shaw, “Buckland Rins, bir zamanlar Lymington’un üzerinde yükselen, denizden görülebilecek, kusursuz biçimde korunmuş bir tepedir. Üzerinde çalıştığımız proje, bu tarihi kentin kökenlerine geri dönüp binlerce yıl önce insanların nasıl yaşadığını görmemizi sağladı. Lymington'ın erken dönemlerine dair ayrıntılı bilgiler ortaya çıkarmak ve bölgenin en eski sakinlerininin köy hakkında daha fazla bilgi edinmek için araştırmalara devam etmeyi diliyoruz.” dedi.

Çalışmada görev alan Bournemouth Üniversitesi arkeoloji öğrencisi Josie Hagan, bölgede 2 bin yıl öncesine ait 7 köy evi tespt ettiklerini belirterek, proje kapsamında altı gün boyunca çok eğlendik ve öneml bilgilere ulaştık. Gönüllüler ve öğrenciler çok başarılı olmak için çok çalıştı ama ortaya çıkan sonuçlar da harika görünüyor" dedi. 

Scottish and Southern Energy firmalarınca desteklenen Jeofizik araştırması, 2016 yılında Buckland Rings'deki arkeolojik çalışmaları genişletmişti Araştırmalar hakkında daha geniş bilgi www.newforestnpa.gov.uk/history adresinden edinilebilir.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar