Hürriyet'ten kayıp Stel için ilginç iddialar

Hürriyet'ten kayıp Stel için ilginç iddialar

Konya’nın Ereğli ilçesinde geçtiğimiz mart ayında bulunan ve daha sonra 'sır' şekilde kaybolan 2 bin 700 yıllık Hitit dönemi steli ile ilgili skandal büyüyor. H

Konya Ereğli'de Kayıp 2700 yıllık stelde yeni iddialar

Konya’nın Ereğli ilçesinde geçtiğimiz mart ayında bulunan ve daha sonra 'sır' şekilde kaybolan 2 bin 700 yıllık Hitit dönemi steli ile ilgili skandal büyüyor. Heykelin çıktığı iddia edilen arazide defineci çukuru bulunuyor. Şikayetlere karşın burada hiçbir işlem yapılmadığı belirtiliyor

Konya'nın Ereğli ilçesinde geç Hitit dönemine ait olduğu ileri sürülen 2 bin 700 yıllık stel (mezar taşı) ile ilgili iddialar bitmiyor. Adana’da 6 milyon liraya satıldığı iddia edilen eserin Cinler Mahallesi Anafartalar caddesi 99 numarada hali hazırda devam eden inşaatın temel kazısından çıktığı iddia ediliyor. Arsasını müteahite kat karşılığı veren Emekli polis memuru Muzaffer Yaramış, ‘’Stelin fotoğrafını bir arkadaşımın telefonunda gördüm. Senin arsadan çıkmış denince müteahhitte sordum. 'Yok öyle bir şey' dedi. İnşaata gittim 5 metre derinliğinde defineci tüneli ile karşılaştım. Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdim ama kimse ilgilenmedi’’ dedi. Yaramış'ın iddialarına göre tünel kazarak hafriyat sırasında bulunan Geç Hitit dönemi steline ait olan mezar odaları aranıyor. Cinler mahallesi muhtarı Murat Biler de geceleri gizli gizli tünelin kazıldığını ileri sürdü. Muhtar Biler, "Birkaç defa gece polise kaçak kazı yapıldığını ihbar etmeme rağmen gelen giden olmadı" diye konuştu.

İNSAN GİRECEK BOYUTTA TÜNEL KAZILDI

Şu an devam eden inşaatın ortasına 1 metre genişliğinde 5 metre derinliğinde bir tünel kazılmış durumda. Tünel, devletin tüm birimlerine bildirildiği halde henüz bir işlem yapılmadı. Müzeden gelen arkeologlar tünele girmeden yüzeysel bakarak tutanak hazırladı.

'SU KUYUSU KAZDIM'

Suçlanan Aksoy inşaatın sahibi Adem Aksoy ise sorularımıza şu yanıtı verdi: "Bu eseri daha önce hiç görmedim. Oradaki çukur su kuyusu. Define kazısı yapmak için müsaade alabilir miyim diye müzeye gittim. Müze müdürü de katmanlara ben baktım orada bir şey yok diyince vazgeçtim. Herkes söyleyince bende inandığım için izin almak istedim. Savcılık henüz ifademi almadı. Hem sen kimsin ki bana bu soruları soruyorsun. Sana cevap vermek zorunda değilim. Eseri benim sattığımı yaz da görelim. "

SORULAR

1 - Eserin bu inşaatın hafriyatında çıktığını aylardır tüm Ereğli konuşmasına rağmen neden inceleme başlatılmadı?

2- Arsa sahibinin şikayetine rağmen polis neden müdahale etmedi?

3- Kaçak define çukuru olmasına ve bu yönde şikayet bulunmasına rağmen inşaat alanı neden mühürlenmedi?

4- Savcı neden Hürriyet ‘te haber çıktıktan sonra ifade almaya başladı?

6- Savcı basit bir eski eser kaçakçılığında neden gizlilik kararı aldı?

7- Gece kaçak kazı yapıldığına dair muhtarın ihbarlarına polis neden kulak tıkadı?

8- Emekli bir emniyet mensubu arazimde kaçak define aranıyor ve eser benim arazimden çıktı deyip bu yönde müteahhitti suçlamasına rağmen Adem Aksoy’un ifadesi neden alınmıyor?

9- Defineci çukuruna ve tünellere neden kimse girip bakmıyor? 

Kaynak: Hurriyet

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar