Hindistan'da Taş Devri mağaraları bulundu

Hindistan'da Taş Devri mağaraları bulundu

Mağaralarda bulunan kalıntıların M.Ö. 4000 ile 3.500 yıları arasına Taş Devri ve Bakır Çağı ait olduğu tahmin ediliyor.

Hindistan'ın doğu kesimi eyaletlerinden Odisha'nın başkenti Chandaka Sanctuary'ın eteklerinde Hindistan Arkeolojik Araştırmalar Dairesi (ASI- Archaeological Survey of India) tarafından yapılan araştırmalar sırasında bir taş devri medeniyetine ait izler keşfedildi.

The Asian Age gazetesinde Akshaya Kumar Sahoo imzasıyla yayınlanan haberde yer alan bilgilere göre ASI'nın Bhubaneswar dairesi müdür vekili D.B. Garnaik lierliğinde yürütülen çalışmalarda, orman arazisinin kuzey batısındaki tepelerde yaklaşık 4000 yıl önce yaşamış insanlara ait kalıntılar bulunan mağaralar bulundu. Pandav Bakhara, Duara Khola, Kaplan Mağarası, Chanchali Mağarası, Kalia Taila Mağarası, Narahari Mağarası ve Anahat Mağarası olarak adlandırılan mağaralarda bulunan kalıntıların M.Ö. 4000 ile 3.500 yıları arasına Taş Devri ve Bakır Çağı ait olduğu tahmin ediliyor.

Taştan yapılmış silah kalıntıları, mağra resimleri ve yiyecek artıkları bırakn insanların Bhubaneswar'dan 40 km, Cuttack'tan 20 km uzaklığa yayılan alanda yer alan Parthapur, Kusapangi ve Gayalbank civarlarında varlık gösterdikleri tespit edildi.

 


Benzer Haberler & Reklamlar