Hereke Kalesi restorasyonunun yüzde 60'ı bitti

Hereke Kalesi restorasyonunun yüzde 60'ı bitti

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yer alan ve Bizans döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarının 2018 yılı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yer alan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarının gelecek yılın sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, gazetecilere yaptığı açıklamada, Körfez'de tarih koridorunu yeniden canlandırdıklarını söyledi.

Hereke Kalesi'nde başlatılan restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Baran, kalenin 2018'de turizme açılacağını bildirdi.

Baran, Körfez'de Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen kaleyi eski haline döndürmek için çalıştıklarını aktararak, şu bilgileri verdi: "Proje, Antalya EXPO Center'da düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda, 'Hereke Kalesi Restorasyonu' ile ülkenin en prestijli ödüllerinden birine layık görülmüştü. Körfez, tarih boyunca Anadolu'nun denize açılan kapılarından birisi olmuştur. Körfez'de tarihi değerlerin daha hızlı ve güvenilir bir şekilde gün yüzüne çıkarılması için çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Kalenin restorasyonu yüzde 60 oranında tamamlandı. Çalışmalar, 2018 sonu itibarıyla tamamlanacak. Böylece Hereke Kalesi'ni turizme kazandırmış olacağız."

Şengül Oymak - AA


Benzer Haberler & Reklamlar