Hatay Arkeoloji Müzesi'nde çalışmalar sürüyor

Hatay Arkeoloji Müzesi'nde çalışmalar sürüyor

Dünyanın en büyük mozaik müzesi olmaya hazırlanan Hatay Arkeoloji Müzesi'nde ikinci etap çalışmaları sona yaklaştı.

İHA'nın haberine göre Hatay Arkeoloji Müzesi Müdürü Nalan Yastı, 2014 yılının Aralık ayında bir bölümü açılan müzenin ikinci etabının da tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay'daki kazılarda ortaya çıkarılan mozaiklerin yanı sıra kentteki zenginliğin yansıtıldığı Hatay Arkeoloji Müzesi, yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen yerlerin başında geliyor.

Samandağ ilçesindeki Üçağızlı Mağarası'nda yapılan kazılarda ortaya çıkarılan eserlerle günümüzden 43 bin yıl öncesinden insanın öyküsünün farklı teknolojik yöntemlerle anlatıldığı ve adeta geçmişe yolculuk yapılan müzenin ikinci etabının çalışmaları tamamlanmak üzere.

Yaklaşık 53 bin dönüm arazi üzerine kurulu olan müzede 2 bin metrekarelik alanda mozaik sergilendiğini ifade eden Yastı, Hatay Arkeoloji Müzesi'nin ikinci etap çalışmaları bitince 3 bin 500 metrekarelik alanda mozaik sergilenerek dünyanın en büyük mozaik müzesi unvanını kazanmış olacağını belirtti.


Benzer Haberler & Reklamlar