Gaziantep Savunması müzeleşiyor

Gaziantep Savunması müzeleşiyor

Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi temeli atıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce "Gaziantep Savunması Panoraması ve Müzesi"nin temel atma töreni düzenlendi.

Törene Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep milletvekilleri, il erkanı ve çok sayıda davetliler katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın açılış konuşmalarının ardından, milletvekilleri söz aldı.

Daha sonra Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in liderliğinde çok anlamlı, çok önemli bir eserin temelini atmak üzere bir arada olduklarını belirtti.

Fatma Şahin'i tebrik eden Şimşek, "Gerçekten Gaziantep'i, lider şehrimizi sadece bir sanayi üssü, bir ticaret merkezi olarak değil, aynı zamanda tarihine sahip çıkan, büyük bir kültür ve turizm merkezi haline getirmek noktasında gerçekten çok önemli eserlere imza atıyor." diye konuştu.

Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı yıllarında düşman işgaline karşı bayrak için, vatan için, millet için destansı bir mücadele verdiğini anlattı ve şehrin Ortadoğu için öneminden söz etti.

Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve milletvekilleri butonlara basarak Gaziantep Savunması Panoraması ve Müzesi'nin temelini attılar.


Benzer Haberler & Reklamlar