Eskişehir'de Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi açıldı

Eskişehir'de Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi açıldı

Eski başbakanlardan merhum Ecevit'in balmumu heykeli ve daktilosunun bulunduğu müzede, gazeteciler, siyasi liderler ve vatandaşların kullandığı tarihi daktilolar sergileniyor

ESKİŞEHİR: Eskişehir'in tarihi Odunpazarı bölgesindeki bir konakta "Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi" açıldı.

Odunpazarı Belediyesi tarafından açılan müzedeki koleksiyonun büyük bir kısmı gazeteci ve televizyon yapımcısı Tayfun Talipoğlu tarafından bağışlandı.

Birçok bağışçının daktilosunun yer aldığı müzenin açılışında konuşan Talipoğlu, ilk ve ortaokulu Eskişehir'de okuduğunu ve bu şehirde birçok hatırası olduğunu söyledi. Müze açılışından dolayı mutlu olduğunu belirten Talipoğlu, "Hepinize çok teşekkür ediyorum. Benim için çok önemli bir gün. İnsanın kendisine dair konuşması çok zor birşey. Anılarımı bu kentte biriktirdim. Ben kendimi hep Eskişehirli hissettim ve Eskişehirli kalacağım." dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise daktiloları "konuşan makinalar" olarak nitelendirerek, müzede emeği geçenlere teşekkür etti.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da Odunpazarı ilçesini müzeler bölgesi yapmayı hedeflediklerini ve yakın zamanda yeni müzeler yapılacağını aktardı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda, konuşmaların ardından müzenin açılışı gerçekleştirildi. Etkinlikte ayrıca bir dönem Eskişehir'de belediye başkanlığı görevinde bulunan Kamil Kaplanlı'nın heykelinin açılışı da yapıldı.

Eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in balmumu heykeli ve daktilosunun bulunduğu müzede, gazeteciler, siyasi liderler ve vatandaşların kullandığı tarihi daktilolar sergileniyor. Müzede ayrıca Olivetti, Remington, Halda, Brother, Alpina, Facit gibi 50'nin üzerinde daktilo markası ve çeşidi bulunuyor.


AA Ergün Haktanıyan


Benzer Haberler & Reklamlar