Ertuğrul Gazi'nin türbesinde saygı nöbeti başladı

Ertuğrul Gazi'nin türbesinde saygı nöbeti başladı

Bilecik Valiliğince hazırlanan proje kapsamında, ilk defa başlatılan "saygı nöbeti'', alp kıyafetli askerler tarafından seremoniyle uygulandı.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinde askerler tarafından ''saygı nöbeti'' tutulmaya başlandı.

Bilecik Valiliğince hazırlanan proje kapsamında, ilk defa başlatılan "saygı nöbeti'', alp kıyafetli askerler tarafından seremoniyle uygulandı.

Nöbet ve seremonide Valilikçe temin edilen alp kıyafetleri, aksesuarlar ve tarihi misyona uygun malzemeler kullanıldı.

Söğüt’te, "Türk kültürünün yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması, ecdada saygı, samimiyet, örf, adet ve geleneklerin yaşatılması" anlayışı kapsamında hazırlanan proje, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

 

Vali Süleyman Elban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ertuğrul Gazi'ye saygı ve askeri kişiliğine hürmet adına hayata geçirdikleri projeden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Tarihi misyona uygun bir proje gerçekleştirdiklerini aktaran Elban, şöyle konuştu:

"Askerlerimize alp kıyafetleri hazırlattık. Tarihimizi, geçmişimizi bu sayede gençlerimize aktarmış olacağız. Bugün itibarıyla saygı nöbeti projemiz başlamış bulunmakta. Amacımız burada hem diriliş, kurtuluş ruhunun daha canlı yaşatılması hem de gelen misafirlerimizin bu ruhu, tarihi duyguyu daha fazla hissetmesi. Projemize destek olan başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya, Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Yaşar Güler'e teşekkürlerimi sunuyorum."

Bilecik Valiliği, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı iş birliğiyle hazırlanan projede, Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkezi Komutanlığındaki 9’u uzman çavuş, 4’ü erbaş ve er olmak üzere 13 asker nöbet ve nöbet değişim töreninde görev yaptı.

Askerler, Ertuğrul Gazi Türbesi'nde ''saygı nöbeti''ni yılın 365 günü tutacak.



ÖĞRENCİLERDEN MEHTER TAKIMI KURULDU

Öte yandan Bilecik Valiliğince, Osmanlı Devletinin kuruluş ve diriliş ruhunun yaşatılması, genç kuşaklara bu bilincin aktarılması amacıyla Söğüt ilçesinde ortaokul öğrencilerinden oluşan mehter takımı kuruldu.

Söğüt Mehteranı'nın Ertuğrul Gazi Türbesi önündeki ilk performansı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Vali Süleyman Elban, Söğüt ilçesinde sürekli ve dinamik kalacak bir takım kurduklarını söyledi.

Elban, "Çocuklarımız şubat ayından bu yana çalışıyorlar. Hedefimiz Osmanlı ruhunu, milli şuurumuzu kaybetmemek. Elbette bu ruhu yaşatacak olan da yine çocuklarımızdır. Çınarın köklerinin olduğu ilçemizde bu ruh yaşamalı." diye konuştu.

Mehter takımı, başta Söğüt Şenlikleri olmak üzere önemli gün ve etkinliklerde yapacağı gösterilerin dışında, Ertuğrul Gazi Türbesi önünde de her hafta sonu konser verecek.

Muhsin Arslan,Selçuk Kızıldağ - AA
 


Benzer Haberler & Reklamlar