Efes Antik Kenti'ne Kanal Çalışmalarına başlandı

Efes Antik Kenti'ne Kanal Çalışmalarına başlandı

Efes'te antik kenti limana kanal ile bağlanacak. Kanalın genişliği 30 metre derinliği 4 metre olacak ve isteyen tekneler buraya girebilecek.

İZMİR: Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Efes Antik Kenti'ndeki tarihi kanalın açılması konusunda da çalışmalara başladıklarını belirtti. 

Eroğlu, İzmir'in deniz turizminde çok fazla turist çektiğini ancak bu bölgeyi tabiat turizminde de lider hale getirmek istediklerini söyleyerek, bu kapsamda İzmir tabiat master planı hazırladıklarını anlattı. 

Efes Antik Kanalı

Bakan Eroğlu, tarihi kent Efes'te tarihi su kanalı bulunduğunu anımsatarak, bunun yeniden açılarak faaliyete girmesi için çalışma başlatacaklarını, ilgili kurumlarla 6 bin 130 metrelik kanalın açılması için gerekli görüşmeleri yaptıklarını aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"Efes'te antik limana kadar kanalı açacağız, denizle bağlantısını kuracağız. Burada zemin dolmuş vaziyette, fore kazıklar çakarak koruma kurullarının istediği şekilde çok güzel tarihe uygun antik taş kaplama yapacağız. Kanalın genişliği 30 metre derinliği 4 metre olacak ve isteyen tekneler buraya girecek. Yıllardır beklenen bu antik kanalın açılması İzmir'e çok büyük katkı olacak. Projeler aşağı yukarı bitti."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada gazetecilerin Efes'teki projeyle ilgili sorusu üzerine, projeye izin süreçlerinin tamamlanması sonrası bu yıl başlayacaklarını, teleferik projesinde de biniş yeriyle ilgili olarak Kültür Varlıkları ve Koruma Kurulu ile bir çalışma yapılacağını anlattı.

Muhabir Eşber Ayaydın 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar