Doç. Dr. Göksel Sazcı, Maydos Kilisetepe Höyüğünü anlattı

Doç. Dr. Göksel Sazcı, Maydos Kilisetepe Höyüğünü anlattı

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde Arkeoloji sohbetleri serisi devam ediyor.

1 Kasım 2017 Çarşamba günü Arkeoloji Müzesi ortaklığı ile gerçekleştirilen arkeoloji sohbetlerinde ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Göksel Sazcı ile Maydos Kilisetepe Höyüğü konuşuldu.

En son 2017 senesinin Şubat ayında 2016 yılına dair kazı çalışmalarını anlatmak için Kent Müzesi’nin konuğu olduğunu söyleyen Göksel Sazcı bu sohbette de o günden bu yana nelerin değiştiğine değineceğini dile getirerek sözlerine başladı.

Hazırladığı sunumla Maydos Kilisetepe Höyüğü’ndeki arkeolojik kazı sonuçlarını konuklar ile paylaştı. Gelibolu Yarımadası’nın en büyük höyük yerleşiminde yapılan kazılarda bu sene geçen senelere nazaran daha kısıtlı bir bütçe ile çalıştıklarını, kısıtlı bütçe dolayısıyla da çalışmalarının yavaşladığını söyledi. Bu seneki en büyük buluntulardan birinin kubbeli fırın yanında bulunan peynir süzgecine benzeyen kap olduğunu dile getirerek, yörede peynircilik faaliyetleri olabileceğini belirtti. Ezine’deki imalatçıları ziyaret ederek geleneksel peynir üretim tekniklerinin izini sürdüğünü söylerken, geleneksel peynir üretiminde kullanılan süzgecin fotoğraflarını da paylaşarak süzgecin üretimin hangi aşamasındakullanılmış olabileceğine dair düşüncelerini paylaştı. Kısıtlı zaman, kısıtlı imkanlarla çalıştıklarının altını konuşma sonunda da çizerken kazı sırasında özveri ile çalışan çalışma arkadaşlarına da teşekkür etti.

Göksel Sazcı’nın sunumu arkeoloji meraklısı konukların sorularına verilen cevaplar ile sona erdi.

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde 8 Kasım 2017 Çarşamba saat 18.30’da Ahmet Kolkoparan kolaylaştırıcılığında “Eski Kent Fotoğrafları Okuma II” gerçekleştirilecek.

canakkaleicinde.com


Benzer Haberler & Reklamlar