Dans eder gibi gömülen iskelet arkeologları şaşırttı

Dans eder gibi gömülen iskelet arkeologları şaşırttı

Sibirya'da bulunan 1.300 yıllık 'Karanlık Çağ dansçı' denilen iskelet gizemli pozuyla arkeologları şaşırttı. -

Sibirya'nın Primorsky bölgesinde arkeoloji kazıları yapılan Ust - Ivanovka mezar sitesinde 30 yaşlarında bir insan iskeleti ile karşıldı. İskeletin konumu bugüne dek karşılaşılan hiç bir pozisyonda değildi. İskelet adeta dans ediyor gibi tuhaf pozisyonda gömülmüştü. Dikdörtgen şekilli mezarında beyaz kumla kaplı olarak yatıyordu.

Sibirya Times sitesinin haberine göre; tuhaf ortaçağ iskelet'Karanlık Çağ Dansçısı' olarak adlandırıldı ve ona Mikail ismi verildi.

Mikail adı verilen İskeletin 7. ve 9. yüzyıllarda 30'lu yaşlarda ölmüş olduğu belirlendi. Mikail'in Tunguz etnik gruplarından Mohe kavimine ait olduğu düşünülüyor ama bu konuda daha ileri çalışmalara ihtiyaç olduğu da belirtiliyor.  Tunguzlar, Altay dil ailesine mensup, Türkler ve Moğollar`la ortak geçmişe sahip bir etnik grup. ... 

DİĞER FOTOĞRAFLAR FOTOGALERİMİZDE

Arkeolog Denis Volkov"Öldüğünde onu toprağa verenler, sıradışı bir mezar pozisyonu kullandılar. Bacakları ve elleri adeta onu dans ederken gömülmüş gibi gösteriyordu. Kolları yana açılmış ve elleri cinsel organlarının bulunduğu bölgede birleştirilmişti. Ayakları birleştirilmiş ve dizleri sonuna kadar açılmıştı. Ayakları bağlı değildi ama elleri bağlanmıştı. Antropologlarla konuştum. Bugüne ek bilinen gömü törenleri içinde hiçbir şekilde bu pozisyonda gömülmüş vücut yoktu. Şimdi o pozisyonlara bir yenisi eklendi" dedi.

Rusya'nın Uzak Doğusundaki Ust - Ivanovka mezarlığı "yaşlılar mezarlığı" olarak nitelendiriliyor. Burada bulunan diğer iskeletlerin yaşı 30 yaşındaki Karanlık Çağ Dansçısı Mikail'in aksine 50 ile 70 yai civarında. 

Dans eden iskeletin okla vurulduğu düşünülüyor. Kalçasındaki izlerin ok yarası olduğu tahmin ediliyor. Fakat bu sadece tahminden ibaret, çünkü mezarda oka dair başka iz yok. Ölüm nedenine dair bir başka tahmin ise tüberküloz veya frengi bağlı deformasyonlar.

arkeolojikhaber.com

 

 

 

 

arkeoloji haber, arkeoloji haberleri


Benzer Haberler & Reklamlar