Çorlu Asker Hastanesi'nin tarihi yapı olarak tescil edildi

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından Çorlu Asker Hastanesi'nin yapılan incelemelerin ardından tarihi yapı olarak tescillenmesine karar verilmesini memnuniyetle karşıladığını söyledi

TEKİRDAĞ: Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Asker Hastanesi'nin "tarihi yapı" olarak tescillenmesiyle ilgili, "Bundan sonra hastane olarak kullanılmayacaksa bu binaya talibim. Bu madem ki tarihi bir bina, biz bunu alarak Anıtlar Yüksek Kurulu ile görüşmeler yaparak burayı restore edip bir müze, bir sergi salonu şekline getirebiliriz." dedi.

Baysan, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından Çorlu Asker Hastanesi'nin yapılan incelemelerin ardından tarihi yapı olarak tescillenmesine karar verilmesini memnuniyetle karşıladığını söyledi.
Buranın, tarihi bir değer taşıdığını ve hatta Çorlu'da ilk elektriğin de bu binada kullanılmaya başlandığını ifade eden Baysan, ''Dün yapılan toplantıda, Çorlu'nun en eski binası olan eski Asker Hastanesi'nin tekrar tescili onaylandı, yani şu anki haliyle kalacak. Bu bizim adımıza ve Çorlu adına sevindirici bir haber çünkü bilindiği gibi Çorlu artık sanayi kenti oldu ve maalesef eski tarihi binalarımız yok denilecek kadar azaldı.'' diye konuştu.
Baysan, binanın tarihi değer taşıdığını ve içinde de ciddi anlamda tarihi değere sahip malzemeler yer aldığına işaret ederek, "Bu anlamda, tarihten gelen ve tarihi de yansıttığından dolayı, içinde de araştırma yapıldığı zaman hala o eski 1936 yılından kalma yapıların gözlemlendiği bu binanın tarihi eser olarak kalmasında büyük bir hayır vardır. Çorlu halkı bu karara sevinmiştir. Ben tekrar bu kurula da teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.
Binanın şu anda Çorlu Devlet Hastanesi'nin bir bölümü olarak kullanıldığını aktaran Baysan, burada ne yapılacağını henüz kendilerinin de bilmediğini söyledi.

Kendilerinin buranın hastane olarak kullanılmaya devam etmemesi durumunda, binaya talip olduklarını belirten Baysan, "Bundan sonra durum ne olacaktır onu bilemiyorum ama bu bina hastane olarak kullanılmayacaksa bu binaya talibim. Bu madem ki tarihi bir bina, biz bunu alarak Anıtlar Yüksek Kurulu ile görüşmeler yaparak burayı restore edip bir müze, bir sergi salonu şekline getirebiliriz. Nasıl ki eski belediye binasını restore ederek halkın hizmetine açtık, burayı da gerek bahçesinde gerek binanın kendi iç işleviyle beraber Çorlu halkına kazandırabiliriz. Bu gerçekleşirse herhalde Çorlu halkı çok daha mutlu olacaktır." değerlendirmesinde bulundu. 
belediye başkanı açıklama

AA Süleyman Coşkun Bozyel


Benzer Haberler & Reklamlar