Coğrafyada Jeoarkeoloji Çalışmaları konferansı

Coğrafya kavramının iyi bilinmesi gerektiği ve bu alanda yapılmış tanımlarda hangi hataların yapıldığını anlatılan konferansta Türkiye’de paleocoğrafya ve arkeoloji alanında yapılan araştırmalar ve sonuçlarını anlatıldı.

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Coğrafya Topluluğu tarafından "Coğrafyada Jeoarkeoloji Çalışmaları" konferansı düzenlendi.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi Salonu'nda gerçekleşen konferansa, Ege Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İlhan Kayan ve Prof. Dr. Ertuğ Öner katılarak, öğrencilere coğrafya kaynaklarında ve birçok araştırmaya konu olan jeoerkoloji konularında bilgiler verdi.

"Çağdaş bilim anlayışı kapsamında coğrafya-paleocoğrafya-jeoarkeoloji kavramlarının yeri" konularında sunum yapan Kayan, coğrafya kavramının iyi bilinmesi gerektiğini, bu alanda yapılmış tanımlarda hangi hataların yapıldığını anlattı.

Öner ise konferansta Türkiye’de paleocoğrafya ve arkeoloji alanında yapılan araştırmalar ve sonuçlarını anlattı. Öner, Türkiye'nin belirli yerlerinde gerçekleştirdikleri kazıları, kazılarda kullandıkları malzemeler ve çalışma şartlarının zorlukları hakkında bilgi verdi.

AEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Lütfi Nazik, öğretim üyeleri ile bölüm öğrencileri de konferansa yoğun ilgi gösterdi.

AA

 

 


Benzer Haberler & Reklamlar