Çin'de 800 yıldır aranan kayıp tapınak bulundu

Çıngdu kentinde yapılan arkeoloji kazılarında, Fugan Tapınağı'nın yanı sıra 80 antik mezar, Budizm ile ilgili binden fazla tablet ve 500'e yakın heykel çıkarıldı

Çin'de 800 yıldır kayıp durumdaki Fugan Tapınağı, arkeolojik kazılarla bulundu.

Şinhua ajansının haberine göre, ülkenin güneybatısındaki Sıçuan eyaletinin Çıngdu kentinde, aylar süren çalışmalar sonucu yaklaşık 800 yıldır bulunamayan tapınak ortaya çıkarıldı.

Ayrıca arkeoloji kazılarında, MÖ 1600-285 yıllarında hüküm süren Cou ve Şang Hanedanlıkları dönemine ait 80 antik mezar, Budizm inancıyla ilgili binden fazla tablet ve 500'e yakın heykel bulundu.

Arkeolojik çalışmaları yürüten grubun lideri Yi Li, kazıya ilişkin yaptığı açıklamada, tapınağın sadece bir kısmının bulunduğunu, bunun yanı sıra tapınağa ait duvarlar, yollar, kuyular ve hendeklerin de açığa çıkarıldığını söyledi.

MS 4. yüzyılda inşa edilen tapınak, 317-429 yıllarında Doğu Çin Hanedanlığı, 1127-1279 yıllarında da Güney Song Hanedanlığı döneminde Budizm inancına ev sahipliği yaptıktan sonra heyelan ve deprem gibi doğa olayları nedeniyle toprak altında kalmıştı.


Benzer Haberler & Reklamlar