Çin'de 6 metrelik mini piramit bulundu

Çin'de 6 metrelik mini piramit bulundu

Çin'de piramit bulundu. Fakat Çin'in piramidi Mısır ve Maya piramitleri kadar görkemli değil. Zhengzhou Piramidi olarak adlandırılan mini piramid, bir mezarın içinde inşa edilmiş olarak ortaya çıkarıldı.

Çin'in Henan eyaletindeki Zhengzhou’da, inşaat çalışması sırasında tesadüfen, içinde lahitler bulunan yanyana iki farklı mezar alanı ortaya çıkarıldı.

Çince yayın yapan Huanqiu.com ve İngilizce yayınlanan Çin internet sitesi People's Daily Online sitesinde yer alan bilgilere göre, şaşırtıcı bulgu, eski köy arazisinde yeni konutlar inşa etmek için yapılan çalışmalarda sırasında ortaya çıktı.

İnşaat işçilerinin uyarısı üzerine alanda arkeolojik kazı yapan Zhengzhou Kültürel Miras Bürosu arkeologları iki farklı tipte mezar kalıntısı ortaya çıkardı. Mezarlardan biri 6 metrelik yarım silindir şeklinde, diğeri ise 6n metrelik piramit şeklindeydi.

Arkeologlar, 30 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğindeki mezar alanının ortasında yer alan 6 metre boyundaki piramidin mezar kompeksinin bir odası olabileceğini düşünüyor.

Tahmini olarak Çin’in Altın Çağı diye adlandırılan Han Hanedanlığı dönemine (MÖ 202 – MS 220) tarihlendirilen, Zhengzhou Piramidi çin'de alışılageldik gömü stillerinden hayli farklı. Mezarın şekilsel özellikleri kurganı da andırmıyor.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar