Çin Prensinin 2 bin yıllık oyuncakları bulundu

Çin Prensinin 2 bin yıllık oyuncakları bulundu

Doğu Çin'de yağmalanmayan birkaç imparatorluk mezarından biri olan Haihunhou mezarlığında Çin'in en kısa hükümranlık süren imparatorunun oğluna ait oyuncaklar bulundu.

Doğu Çin'in Jiangxi Eyaletinin başkenti Nanchang yakınlarındaki Batı Han Hanedanlığına ait (MS 206 - MÖ 206)  "Haihun'un Marquis" Haihunhou mezarlığı, ülkenin yağmalanmayan birkaç imparatorluk mezarından biri ve hayli zengin arkeolojik buluntuları ile sık sık haberlerde yer almayı başarıyor.

Mezarlıkta geçtiğimiz haftalarda eski kraliyet bebeklerinen birine ait oyuncakları ortaya çıkarıldı. ,

5 Numaralı mezarda 2.000 yıllık Haihunhou mezarından mühürler, değerli taşlar, bambu fişleri, bir gümüş danglu yanı sıra çeşitli oyuncaklar çıkarıldı.

Oyuncakların  iki bin yıl önce hüküm süren İmparator Liu'nun oğlu Liu Chongguo'nun oyuncakları olduğu tahmin ediliyor.

İmparator Liu He (92BC-59BC) , yalnızca 27 gün hüküm sürmüştü ve Çin tarihinin en kısa ömürlü imparatorlardan biriydi.

İmparatorluğu bir ay sona ermeden ahlaksız ve yeteneksiz bulunduğu için kraliyet hiziplerince tahttan indirilmişti..

Çin Sosyal Bilimler Derneği'nin araştırmacılarından arkeolog Li Cunxin, "Mezarlıktan hayli değerli taşlar, mühürler ve eğerli arkeolojik buluntular çıktı ama henüz hiçbir kemik ya da diş kalıntısı bulamadık" dedi.

MEZARLIKTA GÜVENLİK ARTIRILACAK

Mezarlık yönetim bürosu, Çin'in en eksiksiz Batı Han Hanedanlığı (MS 206 - MÖ 206) mezarlık alanının ve çevresinin güvenlik ve koruma sisteminin iyileştirileceğini söyledi.



Kültür Varlıkları Devlet İdaresi tarafından onaylanan belgeye göre, meşale sarayları, mezarlar kompleksi, önemli pasajlar ve girişler, iyileştirilmiş güvenlik sistemleri kullanılarak daha iyi korunacak.



Haihunhou Mezarlığı arkeolojik kazıları, 2011'de başladı. Saray ve mezarların birleştiği alan yaklaşık yedi kilometrelik alanı kaplıyor. Mezarlığa adını veren Marquis Liu, Çin tarihinin en müreffeh dönemlerinden biri olan imparatoru Wu'nun torunu idi.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar