Cacabey Gökbilim Medresesi restore edilecek

Cacabey Gökbilim Medresesi restore edilecek

Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Cacabey Gökbilim Medresesi'nin restore edileceğini söyledi.

Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, 1272 yılında şehrin Valisi Nureddin Cibril bin Cacabey tarafından yaptırılan Cacabey Gökbilim Medresesinin kentin önemli bir sosyal kültür simgelerinden biri olduğunu ifade etti.

2014 yılında Anadolu Selçuklu Medreseleri başlığı altında Unesco'nun geçici dünya mirası listesine alındığını hatırlatan Arslan, şunları kaydetti:

"1272 yılında yapılan matematik ve fen ilimleri üzerine eğitimin verildiği ayrıca astronomi üzerine çalışmaların yapıldığı bir medrese olan Cacabey Gökbilim Medresesinin bazı kısımlarındaki yıpranmalar için restorasyon yapılacak.

Restorasyon çalışmalarının başlaması için, geçici üst örtü (metal taşıyıcılı) projesinin yapılacak. Restorasyonun hayata geçirilmesi için, uzman kişiler tarafından oluşturulacak heyetin çalışmaları sonucunda hazırlanacak olan proje, Nevşehir'deki Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünün ve Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğünün ortak çalışmaları ile sonuçlanacak. İhale sürecinin tamamlanması ile restorasyon çalışmaları da başlayacak."


Benzer Haberler & Reklamlar