Betonarme zihniyet!

Betonarme zihniyet!

Osmanlı mezar taşları tarih boyunca çok zulüm gördü. Ama hiç bu kadar şuursuz bir katliam görmemişti! İşte Muğla'daki Rufai Şeyhi Hasan Nuri Efendi Türbesi'nde çekilen içler acısı manzara...

Betonlaşan zihniyet!

Bu fotoğrafın ne zaman çekildiğini malesef öğrenemedik ama çekildiği mekanı öğrenmeyi başardık.

Arkeoloji.tv ekibi internette yayınlanan fotoğrafın gerçek mi yoksa manipülasyon mu olduğunu araştırdı....

İnternet üzerinde bulunabilen en eski yüklenme tarihi instagram üzerinden 22 Kasım 2016... İstanbul'da bir üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğrenim gören bir hanımefendi tarafından yüklenmiş resim. Resme yapılan yorumlara, yükleyenin verdiği yanıtlardan resmin bir bahçe duvarından çekildiği anlaşılıyor. Yükleyicinin onayını henüz alamadığımız için ismini kullanmadık.

MUĞLA'DA TÜRBE DUVARI

Facebook sayfamızdan yaptığımız paylaşıma yorum yapan, Arkeolojinin Gizemi grubu üyesi Aylin Taren hanımefendi; "Burası Muğla merkezde çok küçük bir türbenin duvarıdır. Pek kimse burayı bilmez sadece eski muğlalılar ve orada yaşayan insanlar bilir" yorumu ile söz konusu fotoğrafın Muğla'da çekilmiş olduğunu belirtmişti.

Bir diğer takipçimiz Yusuf Bey, fotoğrafın Muğla'nın tarihi kesimde yer alan eski Muğla bölgesinde  Rufai Şeyhi Hasan Nuri Efendi Türbesi'nde çekildiğini belirtmiştir. 

Yoruma gerek yok.. Vaziyet ortada!

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar