Basra Körfezi'nde paleolitik çağ arkeoloji alanı keşfedildi

Basra Körfezi'nde paleolitik çağ arkeoloji alanı keşfedildi

Basra Körfezi'nin İran kıyılarında; Kirman eyaleti ile Bandar Abbas arasındaki otoban inşaatı projesinin kapsadığı alanın, Hürmüzgan Eyaleti yakınlarında yapılan araştırmalar sırasında Paleolitik dönem kalıntıları bulunan arkeolojik alan keşfedildi.

İran Kültür Varlık ve Turizm Araştırma Enstitüsü Halkla İlişkiler Bürosu (RICHT) tarafından çarşamba günü arkeolojik alanla yapılan açıklamada konuşan arkeoloji ekibinin başkanı Salman Anjom Rooz; otoyol için önerilen rota üzerindeki mevcut  arkeolojik araştırm öğeleri ve siteleri tanımlamak, incelemek ve korumak amacıyla başlatıldığını söyledi.

"Arkeoloji Araştırma Enstitüsü tarafından önerilen araştırma; 130 kilometre uzunluğunda ve 2 km genişliğindeki güzergahta 260 kilometrekarelik alanı kapsıyor" diyen arkeolog Rooz, keşif gezilerinin erken başarısının da, Basra Körfeziçevresinde bulunan Paleolitik alanın keşfi olduğunu ifade etti.

Otoyol inşaatı civarındaki ve araştırmalar sonucu  bölgede gelecekte saptanabilecek arkeolojik alanların koruması gerektiğine dikkat çeken arkeolog Salman Anjom Rooz, kültürel mirasın korunması için kapsamlı planlama yapılabileceğini belirtti.

Salman Anjom Rooz'a göre bölgede gerçekleştirilecek arkeolojik çalışmalar sonucu önemli bilgiler elde edilebilecek.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar