Bakan Kurtulmuş: Ordu Arkeoloji müzesinin bütçesi hazır

Bakan Kurtulmuş: Ordu Arkeoloji müzesinin bütçesi hazır

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, en uygun yeri tespit ederek Ordu'ya yakışır arkeoloji müzesinin kurulması için gayret sarf edeceğiz, dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ydı.

Çeşitli programlara katılmak üzere kente gelen Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Ordu'ya yapılan yatırımlara ilişkin bilgi veren Kurtulmuş, arkeoloji müzesi ile ilgili çalışmaları gündeme aldıklarını ifade ederek, "Bunun bütçesi oluşturuldu. Şimdi yer seçimi yapacağız. Bir iki yer var. Bunların içerisinde en uygun yeri tespit ederek Ordu'ya yakışır arkeoloji müzesinin kurulması için gayret sarf edeceğiz. Bunu da en kısa zamanda yapacağız." diye konuştu.

Yaylalara kolay ulaşılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Çambaşı Yaylasına yapılan ve kışın açılması planlanan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi ile ilgili de şunları kaydetti: "Bu yatırımlar Ordu adına önemlidir. Türkiye'nin her yerinde ve özellikle bizim memleketimizde de dört mevsim turist çekebilecek imkanlarımız var. Bunlardan istifade edeceğiz. Bizim kampanya sırasında dile getirdiğimiz teleferik projesinin de önemi burada ortaya çıkıyor. Bizim özellikle arkadaki yaylaları bir şekilde çok kolay ulaşım yolu olan teleferikle bağladığımız zaman inşallah bunun yayla ve kış turizmine katkısı olacak."


Benzer Haberler & Reklamlar