Aydın'da 2018 Afrodisyas yılı ilan edildi

Aydın'da 2018 Afrodisyas yılı ilan edildi

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, turizm anlamında 2018 yılını Aydın’da "Afrodisyas" yılı ilan ettiklerini söyledi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde turizm sektör toplantısı gerçekleştirildi.

İlçedeki bir otelde yapılan toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, turizm anlamında 2018 yılını Aydın’da "Afrodisyas" yılı ilan ettiklerini söyledi.

Köşger, verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"En önemlilerinden bir tanesi ülkemize yönelik bir abluka politikası var. Onu kırmaya yönelik tedbirler almaya ve tanıtım ile ilgili atak yapmaya dair teklifler ve kararlar oldu. Aynı zamanda temel sorunlarımızdan bir tanesi 'her şey dahil' turlar. Bu konuda müşteriyi otelden çıkartacak çeşitli tedbirleri almamız gerektiği konusunda hemfikir olduk."

İl genelindeki antik kentleri turizme kazandırmak için de çalışma yapacaklarını aktaran Köşger, şöyle devam etti:

"Özellikle antik kentler konusunda küçük dokunuşlarla buraların hepsinin turizmde hizmete açılması için tedbirler almaya gayret ediyoruz. Burada anıtlar kurulu bölge müdürümüz ve GEKA’dan sorumlu arkadaşlarımız var. Bu sene GEKA’dan aldığımız kararla antik kentlerin turizm hizmetine kazandırılmasıyla ilgili 20 milyonluk ödenek ayırdık."

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karacasu ilçesindeki Afrodisyas Arkeolojik Alanı'na daha fazla turist çekmek için neler yapılabileceği konusunda da fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Köşger, "Turizm anlamında 2018 yılını Aydın’da Afrodisyas yılı ilan ediyoruz. Toplantıda böyle bir karar aldık. Temennimiz Türkiye’de de ilan edilmesidir ama biz şimdilik böyle bir karar aldık. Amacımız kültür turizmini öne çıkarmaktır." İfadelerini kullandı.

Toplantıya Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve turizm temsilcileri katıldı.

AA


Benzer Haberler & Reklamlar