Assos Antik Kenti, UNESCO Dünya Miras Listesine aday

Assos Antik Kenti, UNESCO Dünya Miras Listesine aday

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Assos Antik Kenti’nin Dünya Mirası listesinde alınması için çalışmaların başlatıldığını belirtti. Ayrıca 2018 Troia yılında Assos Antik Kenti’nde çevre düzenlemesi çalışmaları için bakanlıktan onay beklendiği açıklandı.

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Assos Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan ile birlikte Assos Antik Kenti’nin de UNESCO Dünya Miras Listesine dahil edilmesi için çalışmalara başladıklarının müjdesini verdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 41. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale’de misafir edilen turizm yazarları Çanakkale’nin antik kentlerini dolaştı.

Troia Antik Kentinde gerçekleştirilen basın toplantısında Assos Antik Kenti için bir müjde verildi. Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 41’nci Turizm Haftası ve 2018 Troia yılı kapsamında kente gelen turizm yazarları, Troia Antik Kenti girişinde turizm yazarları ve gazetecileri antik kent girişinde Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz karşıladı. 

Troia Ören yerinde Truva atı önünde düzenlenen basın toplantısında Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, 2018 yılı Troia yılında etkinlikler düzenlemeleri gerektiğinin altını çizdi. Vali Yardımcısı Dağ, Troia Antik kentinin ülkenin, bölgenin ve Çanakkale’nin turizmde tanıtımında büyük bir rol oynayacağını ifade ederek: “2018, ‘Troia Yılı’ ilan edildi. Çanakkale’de 2018’e yönelik farklı etkinlikler düzenlenmeyi düşünüyoruz. Troia’nın 2018 yılı için turizme çok büyük katkılarının olacağını düşünüyoruz. Sadece Çanakkale için değil, Çanakkale dışında da Türkiye'nin dışarıdaki itibarının tekrar eski konumuna gelebilmesi için büyük bir manevra ve güç olacağını düşünüyorum. Bununla ilgili hükümetimizin de hem yerel aktörler hem de genel bütçeden sağladığı imkanlarla çok ciddi anlamda Troia Yılı'nda bizlerin etkinlikler düzenlemesi gerekiyor. Çanakkale'nin, ülkemizin ve bölgemizin tanıtımında büyük bir rol oynayacağını düşünüyorum” dedi.

 Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ise, UNESCO Dünya Miras Listesinde Çanakkale’den ikinci bir antik kenti için girişimlerde olduklarını belirtti. Dokuz, Assos Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan ile birlikte Kültür Bakanlığı’na başvurarak Assos Antik Kentinin de UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınması için başvurduklarını ifade ederek:“ Assos da UNESCO Dünya Miras Listesine dâhil edilirse Çanakkale’den ikinci bir kent daha listeye dahil edilecek bunun için özverili çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.   Konuşmanın ardından Troia Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Arslan, turizm yazarları ve basın mensuplarını Troia Ören yerini gezdirerek, bölge hakkında bilgi verdi. Turizm yazarları, buradaki ziyaretin ardından Assos Antik Kenti, Apollon Smintheus ve Alexandria Troas bölgesini gezdi.  

Troia Antik Kentindeki ziyarete, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Aydeğer ile turizmciler katıldı.

DHA


Benzer Haberler & Reklamlar