Arkeoloji Müzeleri bahçesinde 14-15 temmuzda konser var

Arkeoloji Müzeleri bahçesinde 14-15 temmuzda konser var

Mozart'ın "Saraydan Kız kaçırma" operası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

İSTANBUL: Bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 2-16 Temmuz'da sanatseverlerle buluşacak.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen festival, 2 Temmuz'da, şef Borislav Ivanov'un yönetiminde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın gerçekleştireceği Gala Konseri ile başlayacak. Lütfi Kırdar Kongre Salonu'ndaki konserin yabancı konuk solistleri, Bulgar tenor Kaludi Kaludov ile bariton Kiril Manalov olacak.

Festival kapsamında 5 Temmuz'da, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda, Tolga Taviş'in bestesi "Hekimoğlu Operası" sahnelenecek. Samsun Devlet ve Opera Belesi tarafından sahnelenen ve rejisini Figen Ayhan Karakelle'nin üstlendiği eser, küçük yaşta babasını kaybeden ve haksızlıklara karşı verdiği mücadeleleriyle halk kahramanı haline gelen Hekimoğlu'nu anlatıyor.

Osmanlı kültür ve yaşayışının etkisiyle 18 yüzyılda Avrupa'da unutulmayacak besteciler, besteler, eserler ortaya çıkaran "Turquerie" akımının en güzel örnekleri de festivalde yer alacak.

Muhteşem kostümleri, müzikleri ve Osmanlı hoşgörüsünü ele alan sürükleyici hikayesiyle Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Saraydan Kız kaçırma" operası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. Yekta Kara'nın rejisiyle sahneye konulacak eser, 14 ve 15 Temmuz'da İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Festivalin kapanışı, Mehmet Balkan'ın sahneye koyduğu, Mozart'ın "Zaide" operasıyla gerçekleşecek. İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek eser, 16 Temmuz'da Kadıköy Belediyesi Kadıköy Süreyya Sahnesi'nde izlenebilecek.


AA Hilal Uştuk

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar