Arkeolog Doç. Dr. Adnan Baysal ortaokulda arkeolojiyi anlattı

Özel Edirne Bahçeşehir Ortaokulu, Sosyal Bilgiler Bölümü rehberliğinde Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Arkeolog Doç. Dr. Adnan Baysal'ı ağırladı...

Geçmişini bilmeyen geleceğine de yön veremez' anlayışıyla yola çıkan Özel Edirne Bahçeşehir Ortaokulu, Sosyal Bilgiler Bölümü rehberliğinde Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Arkeolog Doç. Dr. Adnan Baysal'ı ağırladı.

5, 6 ve 7'nci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Arkeoloji Bilimi ve Tarih Devirlerini Tanıyalım' konulu konferansta Sosyal Bilgiler Öğretmeni Melih Güngörmez'in konuşmasının ardından, Arkeolog Doç. Dr. Adnan Baysal insanoğlunun ilk ortaya çıkışından başlayarak tarih öncesi devirler ve Arkeoloji bilimi ile ilgili derin bilgilerini etkileyici bir şekilde paylaşarak öğrencilerin tarih ve arkeoloji bilimine olan ilgilerini ve bilgilerini arttırdı.

Öğrencilerin de merak ettiği soruları cevaplayan Doç. Dr. Adnan Baysal Arkeoloji biliminin geçmişimizi öğrenmemize olan katkılarının yadsınamaz bir gerçek olduğunun üzerinde sıkça durdu.

Okul Müdürü Mahmut Boztürk, tarihini bilmeyen toplumların yok olmaya mahkûm olduklarını belirterek öğrencilerinin her alanda olduğu gibi tarih alanında da etkin olmaları gerektiğini söyledi. Etkinlikte emeği geçen Sosyal Bilgiler Zümresine ve Doç. Dr. Adnan Baysal'a teşekkürlerini iletti.

 

http://www.hudutgazetesi.com
 


Benzer Haberler & Reklamlar