Antik kentte Off-road heyecanı sürüyor

Karadeniz Mahalli Off-Road Kupası'nın (KAMOK) 2. ayak yarışları, Düzce'nin Konuralp bölgesindeki Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde başladı.

Düzce Otomobil Sporları ve Off-Road Derneği (DOSOD) tarafından düzenlenen yarışlara, Prusias ad Hypium Antik Kenti ev sahipliği yapıyor.

Anfi tiyatro alanında Düzce Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisinin ardından Vali Zülkif Dağlı ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in start verdiği yarışta sporcular, bölgedeki tarihi güzelliklerin arasında birbirinden zorlu etapları geçmeye çalıştı.

DOSOD Başkanı İsmail Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki önemli değer olan antik kentin güzelliklerini dünyaya tanıtmak için Off-road yarışları düzenlediklerini söyledi.

Konuralp Bölgesi'nin turizme kazandırılması adına yarışmalar organize ettiklerini ve parkur çalışmalarına başladıklarını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:
"Yarışlar bugün ve yarın devam edecek. Şampiyonanın ikinci ayağı koşuluyor. Biri orman etabı olmak üzere iki etap koşulacak. Bugün orman içi etabı var. Seyri mümkün olmuyor bu etabın fakat yarın seyirci etabı var ve bütün Off-road sevenleri bekliyoruz. 18 aracımız yarışıyor. "

AA Ömer Ürer


Benzer Haberler & Reklamlar