Antalya, Kaleiçi Old Town Festivali ile dünyaya tanıtılacak

Antalya, Kaleiçi Old Town Festivali ile dünyaya tanıtılacak

Antalya'daki sosyal ve ticari hayat için Kaleiçi'nin ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılması, duyurulması, arkeolojik ve bir yaşam alanı olarak tanıtılması gerekiyor"

ANTALYA: Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen "Kaleiçi Old Town Festivali", 4-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, turizm kentlerinin 12 ay boyunca cıvıl cıvıl olması gerektiğini belirtti.

Antalya gibi turizm kentlerinin dünyanın her bölgesinden insanları davet eden bir yapı içerisinde günlük yaşamlarını sürdürmesinin önemli olduğunu ifade eden Uysal, "Antalya ve çevresinde 400 civarında antik kent var. Dünyada bu antik kentlerin çok azı hayatın içinde kalmayı sürdürüyor. Kaleiçi de bunlardan birisi. Antalya turizmi için çok önemli bir değer. Antalya'daki sosyal ve ticari hayat için Kaleiçi'nin ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılması, duyurulması, arkeolojik ve bir yaşam alanı olarak tanıtılması gerekiyor" dedi.

Zengin bir tarihe sahip Kaleiçi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için çalışma yaptıklarını anımsatan Uysal, Antalya'nın uluslararası düzeyde gelişme göstermesi için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Türkiye'den ve 9 ülkeden UNESCO Old Town (eski şehirler) listesindeki temsilcilerin katılacağı "Kaleiçi Old Town Festivali"nde Kaleiçi tanıtılacak, UNESCO Dünya Miras Listesi konusunda destek istenecek.

Yurt dışından müzik grupları, Balkan müzikleri sunan bir grup ve Antalyalı şarkıcı Atilla Atasoy'un konser vereceği festival kapsamında, dans ve sokak sanatları gösterileri, canlı heykel performansları, sokak sergileri, sufi müzik ve sema gösterileri, atölye çalışmaları da yapılacak.

Antalya Rehberler Odası iş birliğiyle Kaleiçi gezilerinin de yapılacağı festival, yağlı güreş müsabakalarının yapılacağı 8 Mayıs'ta sona erecek.


AA Orhan Çiçek 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar