Antalya Kaleiçi Berlin Fuarı'nda tanıtılacak

Muratpaşa Belediyesi, Kaleiçi'ni ITB Berlin Turizm Fuarı'nda tanıtacak.

ANTALYA:  Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye 8 Mart 2017 tarihinde başlayacak ITB Berlin Turizm Fuarı'nda açacağı 45 metrekarelik standında Kaleiçi ve Antalya'yı tanıtacak ve ziyaretçileri bu yıl 6-9 Temmuz tarihlerinde yapılacak 2. Kaleiçi Old Town Festivali'ne davet edecek.

Stantta,130 yılında Roma İmparatoru Hadrianus'un Antalya'yı ziyareti sırasında ona hitaben yapılan, eski Antalya'da kenti çevreleyen surlar üzerindeki anıtsal kapılardan Üçkapılar, UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesi'ne kabul edilen Yivli Minare ve Kaleiçi evi replikaları yer alacak. Bununla birlikte 180 santimetre uzunluğunda , Anadolu topraklarının ilk kadın belediye başkanı "Perge'nin Kızı" Plancia Magna heykeli de Muratpaşa Belediyesi standında bulunacak.

Muratpaşa Belediyesi, 12 Mart'a kadar devam edecek ve ilk üç günü turizm profesyonellerine, son iki günü de tatilcilere açık olacak fuarda 10 bin Kaleiçi haritası, bin Kaleiçi rehberi ve 5 bin Kaleiçi kitapçığıyla Antalya'nın yaşayan antik kenti Kaleiçi'nin tanıtımını gerçekleştirecek.

AA Leyla Ataman Koyuncuoğlu 


Benzer Haberler & Reklamlar