Amazon Ormanlarında gizemli yapılar keşfedildi

Amazon Ormanlarında gizemli yapılar keşfedildi

Amazon ormanlarında yüzlerce gizemli antik yapı keşfedildi. Yüzlerce yıldır ağaçlar arasında gizlenen yapıların 2000 yıl önce yapılmış olduğu tahmin ediliyor.

Amazon'da Stonehenge 'kopyası' antik yapılar bulundu.

Brezilya'daki Sao Paulo Arkeoloji ve Etnogrofi Müzesi'nden araştırmacılar, Amazon ormanlarında yüzlerce gizemli antik yapı keşfetti. Yüzlerce yıldır ağaçlar arasında gizlenen yapıların 2000 yıl önce yapılmış olduğu tahmin ediliyor.

tr.sputniknews.com sitesinin haberine göre; uzmanlar, bu keşfin tarih öncesi dönemin yerleşimcilerinin büyük oyuklar inşa etmek için ağaçları kesmiş olduğunu kanıtlayabileceğini ifade etti.

Müze araştırmacılarından Jennifer Watling, yapıların bulunduğu alanların İngiltere'deki Stonehenge anıtıyla benzerlik taşıdığını ifade ederek, "Bu geoglifler muhtemelen toplanma ve dinsel tören alanları gibi Neolitik yapılarla benzer amaçlarla kullanılmış" dedi.

Amazon ormanlarında 8 bin kilometrelik bir alanda insansız hava araçlarıyla yapılan araştırmayla keşfedilen ve kimilerinin ağırlığı 40 tonu bulan, 450'den fazla büyük geometrik yapılar hakkında Watling, "Amerika'nın keşfinden önce yapılmış yapıların en etkileyicisi" tanımında bulundu.,

Uzmanlar, antik yapıların ne anlama geldiğini anlayabilmek için kapsamlı araştırmalara devam edeceklerini vurguladı.


Benzer Haberler & Reklamlar