Aizanoi Antik Kenti'nde Senfonik Türküler söylendi

Aizanoi Antik Kenti'nde Senfonik Türküler söylendi

Zeus Tapınağı önünde düzenlenen ışıklandırmalarla oluşturulan muhteşem görsel fon eşlğinde Aizanoi Antik Kenti'nde Senfonik Türküler Konseri düzenlendi.

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan, "ikinci Efes" olarak da adlandırılan Aizanoi Antik Kenti'nde, "Senfonik Türküler Konseri" düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Hüseyin Yayman, konser öncesi yaptığı konuşmada, Kütahya'nın 7 bin yıllık geçmişe sahip önemli bir kent olduğunu, birçok güzelliği bünyesinde barındırdığını söyledi.

Yayman, "Dünyanın ilk ticaret borsası buradadır. Antik kent Aizanoi, dünyada bu ölçekte ve bu nitelikte ayakta kalmış en büyük Zeus tapınağıdır. Dünyanın ilk toplu sözleşme akdi Kütahya'da imzalanmıştır. Kütahya'ya gelen herkesin Frig Vadisi'ni görmesini tavsiye ederim. Aynı zamanda Kütahya Osmanlı devletinin kuruluş şehridir." dedi.

Daha sonra, Aizanoi Antik Kenti'nin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Senfonik Türküler Konseri" kapsamında, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Şef Burak Tüzün yönetiminde sahne aldı.

Konseri, Makedonya, Tayland, Ruanda, Brezilya, Kanada, Filipinler, Güney Afrika, Letonya, Moritanya, Vatikan, İsrail, İspanya, Kostarika, Güney Kore, Danimarka, KKTC, Güney Sudan, Çin, Polonya, Afganistan, Pakistan, Brunei, Guatemala, Lübnan ve Kosova'nın büyükelçileri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Zeus Tapınağı önünde düzenlenen konser, ışıklandırmalarla birlikte muhteşem görsel şölene sahne oldu.

AA


Benzer Haberler & Reklamlar