Afrodisyas arkeoloji müzesi için arazi hazır

Afrodisyas arkeoloji müzesi için arazi hazır

Karacasu Belediyesi, Aydın'ın Karacasu ilçesine arkeoloji müzesi kurmak için uğraş veren Afrodisias Derneği'ne 100 dönümlük arazi vermeye hazır.

Kuruluş amaçları arasında Afrodisias’ta sergilenemeyen ürünlerin sergilenebileceği bir arkeoloji müzesi oluşturmak da yer alan Afrodisias Derneği’nin öncelikli amacı, ilçe merkezine arkeoloji müzesi kazandırabilmek.

Afrodisias Derneği’nin son genel kurul toplantısının amacı da bu konuydu. Turistlerin ilçe merkezinde daha fazla vakit geçirebilmeleri için müze oluşturmanın öneminin vurgulandığı genel kurulda çeşitli alternatifler masaya yatırıldı.

Aydın'da yerel yayın yayın yapan Ses Gazetesi'nin haberine göre; Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, müze kurulması amacıyla belediyeye ait 100 dönümlük araziyi tahsis etmeye hazır.

Başkan Büyükyapıcı “Bakın ben şunu yürekten söylüyorum. Olayda benim CHP’li Belediye Başkanı olmam olumsuz durum oluşturacaksa, gerekirse bu işin önünde görülmem. Ben memleketim için her türlü fedakarlığa hazırım. Bu iş hükümet kanalıyla olacaksa, öyle olsun. Ben yeri tahsis edeyim, gerekirse hiç ön plana çıkmayayım. Buna rağmen ben arsayı yine bağışlayacağım, ne yapılması gerekiyorsa yine yapacağım. Gerekirse kenara çekiliriz, Karacasu’nun bu müzeye kavuşması yeter de artar bile.” dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar