Adana Arkeoloji Müzesini 1 haftada 9 bin kişi gezdi

Adana Arkeoloji Müzesini 1 haftada 9 bin kişi gezdi

Adana'da geçen hafta açılan Adana Yeni Müze Kompleksi 1. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesini 9 bin kişi gezdi.

Adana'da restorasyonu süren asırlık fabrika binasında kurulan Adana Müze kompleksinin ilk etabı Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü'nde açılmıştı.

Yetkililer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açılışın ardından 3 günü ücretsiz olan müzeye yoğun bir ziyaretçi ilgisi olduğunu belirttiler.

Yaklaşık 3 yıl ara verilen müze hizmetinin tekrar verilmesi vatandaşlarımızı ziyadesiyle memnun ettiğini ifade eden yetkililer, "Bir haftada yaklaşık 9 bin kişi müzemizi ziyaret etti. Ziyaretçilerden aldığımız geri dönüşler gerek mekan gerekse müzenin düzeni açısından son derece olumlu oldu. Müzemize ilginin artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Özellikle anne, baba ve eğitimcilerden çocuk ve gençleri müzeye yönlendirmelerini bekliyoruz."

Yetkililer, müzenin salonlarında tarih öncesi Hitit, Asur, Arkaik, Hellenistik, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait heykel, lahit, stel, sunak ve büstler, cam, pişmiş toprak ve bronzdan yapılmış çeşitli kaplar, pişmiş toprak ve bronz kandil, antik dönem küçük heykeller, silindir ve damga mühürler, cam, bronz, altın takılar ile M.Ö. 18 bin yılından bugüne yaklaşık 2 bin eserin yer aldığını bildirdi.

AA


Benzer Haberler & Reklamlar