Adana Arkeoloji Müzesi açıldı

Adana Arkeoloji Müzesi açıldı

Arkeoloji Müzesi'nde, arkeolojik ve etnografik eserler ile tarım ve sanayide kullanılan alet ve makinelerin arasında yer aldığı 2 bini aşkın eser yer alıyor.

Adana'nın Seyhan ilçesinde 1907'de yapılan Milli Mensucat Fabrikası'nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 3 yıl önce başlatılan müze kompleksinin açılışı yapıldı.

Adana Yeni Müze Kompleksi 1. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesi'nin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın yanı sıra AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan katıldı.

ADANA MÜZESİNDEKİ ESERLER VE AÇILIŞTAN KARELER FOTOGALERİMİZDE

Teşhir edilen eserler içerisinde özellikle Hitit Fırtına Tanrısı Tarhunda’ya ait taş heykel, Anadolu Hiyeroglif Yazıtlı Stel, Babil Steli, Adana Karataş ilçesinde denizden çıkarılan bronz erkek heykeli ile Roma dönemine ait mermer "Antropoid Lahit" ve "Akhilleus Lahti" dikkati çekiyor.

Adana'da restorasyonu süren asırlık fabrika binasında kurulan Adana Müze Kompleksinin ilk etabı olan Arkeoloji Müzesi'nde, arkeolojik ve etnografik eserler ile tarım ve sanayide kullanılan alet ve makinelerin arasında yer aldığı 2 bini aşkın eser görülüyor.

AA

 

arkeoloji haberleri, arkeoloji haber, 


Benzer Haberler & Reklamlar