553 Roma sikkesi, 50 silindir mühür yakalandı

553 Roma sikkesi, 50 silindir mühür yakalandı

İstanbul’daki tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda Roma dönemine ait olduğu belirtilen 553 sikke ile 50 silindir mühür, 5 metal yüzük, 2 metal mühür, 5 sikke, 5 metal obje, oka iğnesi, ok ucu, kolye ucu ve haç yakalandı.

15 Temmuz Şehitler Otogarı’nda düzenlenen operasyonda taksideki müşterinin poşetinden Bizans ve Roma dönemlerine ait 553 adet sikke ve tarihi eser ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda 5 Mayıs'ta yaptıkları çalışma kapsamında şüphe üzerine bir taksiyi durdurdu.

Takside yapılan aramada, araçta yolcu olarak bulunan İ.H.K'nın elindeki poşette Roma dönemine ait olduğu belirtilen 553 sikke ile 4 tespih ve 3 renkli taş ele geçirildi.

Şüpheli İ.H.K. gözaltına alındı, tarihi eserler ise Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Şüphelinin Kapalıçarşı'da dükkanının bulunduğunu belirleyen polis ekipleri, gerekli izinlerin ardından iş yerinde arama gerçekleştirdi. Aramada, 2 seramik kap, farklı ebatlarda ve renklerde 50 silindir mühür, 5 metal yüzük, 2 metal mühür, 5 sikke, 5 metal obje ile toka iğnesi, ok ucu, kolye ucu ve haç bulundu.

Polis ekipleri, ele geçirilen malzemelerin incelenmesi için Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne bilgi verdi. İnceleme yapan uzmanların verdiği ilk raporda, ele geçirilen tarihi eserlerin gerçek olduğu, konuyla ilgili geniş çaplı araştırma gerçekleştirileceği öğrenildi.

Hakkında, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanununa Muhalefet suçundan işlem başlatılan şüpheli, serbest bırakıldı.



 


Benzer Haberler & Reklamlar