4. Uluslararası Her Yönüyle Bodrum Sempozyumu

4. Uluslararası Her Yönüyle Bodrum Sempozyumu

Bodrum'da, 4. Uluslararası Her Yönüyle Bodrum Sempozyumu başladı

4. Uluslararası Her Yönüyle Bodrum Sempozyumu
MUĞLA: Bodrum'da, dördüncüsü bu yıl düzenlenen Uluslararası Her Yönüyle Bodrum Sempozyumu başladı.

Ege Üniversitesi İzmir Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Bodrum Belediyesi tarafından Bardakçı Koyu'ndaki bir otelde düzenlenen sempozyuma, Türkiye'deki üniversitelerin yanı sıra, Fransa, Ukrayna, Kıbrıs, İtalya, Gürcistan, Kırgızistan gibi ülkelerden öğretim üyeleri ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon katıldı.

Ege Üniversitesi İzmir Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Akif Erdoğru, toplantı öncesi sempozyumun 4'üncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Düzenlenen üç sempozyumda çıkan konuları kitap haline getirdiklerini ifade eden Erdoğru, "Bugün de 4'üncüsünü yapıyoruz. Toplantıda 40 tebliğ olacak. Bu konuların hepsi de Bodrum ile ilgili. Toplantıya yurtdışından katılan hocalarımız da var. Bodrum'un yetiştirdiği edebiyatçılar var. Özellikle tarih, kültür, arkeoloji, sanat tarihi, derlemeler var." diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, Bodrum'un tarihi ve kültürüyle yaşayan bir şehir olduğunu söyledi.

Bodrum'un daha birçok sempozyuma ev sahipliği yapacağını ifade eden Kocadon, "Tarih, Bodrum'da başlıyor. Çünkü tarihin babası olarak geçen Heredot, Bodrum doğumlu. Demek ki, daha Bodrum'un çok konuşulmaya ihtiyacı var." dedi.

Halikarnasos kenti Bodrum, Osmanlı belgelerine göre Bodrum Kalesi, biyografi çalışmaları, milli mücadele yıllarında Bodrum'da neler yaşandı, İslami eserler, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakit Kabaağaçlı'nın yaşamı gibi konuların ele alınacağı sempozyum, yarın sona erecek.


AA Ali Ballı 


Benzer Haberler & Reklamlar