3800 yıllık düşünen adam heykelciği

3800 yıllık düşünen adam heykelciği

İsrail’de bulunan seramik kap üzerinde bulunan 3800 yıllık heykelcik, Rodin'in ünlü eseri Düşünen Adam'a benzerliği ile şaşırttı.

İsrail Eski Eserler Bakanlığı, Tel Aviv’in doğusundaki Yehud’da yapılan arkeolojik kazılarda, üzerinde eli çenesine dayalı düşünen, şapkalı figürün bulunan seramik kap bulunduğunu açıkladı.

Yaklaşık 4 bin yıl önce Orta Bronz çağ yıllarında yapıldığı tahmin edilem seramik kap üzerindeki yaklaşık 18 santimetre boyutundaki üzerindeki, Fransız heykeltıraş Auguste Rodin’in ünlü eseri Düşünen Adam’ı anımsatıyor.

Times Of Israel sitesinde yer alan habere göre; bir mezar alanı içinde bulunan kabın üstünde yer alan heykelcik, yaklaşık 3800 yıl önce parçalanmış.

Yehud alanı arkeolojik kazıları başkanı arkeolog Gilad Itach, İsrail’de şimdiye kadar buna benzer başka eser bulunmadığına dikkat çekti.

Arkeolog Gilad Itach; "heykelcik son derece itina ile ve tüm ayrıntıları dikkate alınarak yapılmış. Üzerine oturtulduğu kabın boyun kısmına eklendikten sonra kolları ve bacakları iliştirilmiş. Söz konusu kabın bulunduğu mezarda başka kaplar da bulduk. Aynı yerde; bıçaklar, ok uçları, balta başı ve koyun kemikleri de bulduk. Tahminlerimize göre, Kenan halklarından saygın bir kişi için yapılmış bir mezar alanı burası" dedi.

arkeoloji.tv

Fotoğraflar: Eyecon Productions


Benzer Haberler & Reklamlar