21. İzmir Kitap Fuarı, cumartesi günü açılacak

21. İzmir Kitap Fuarı, cumartesi günü açılacak

Fuarı'nın onur konuğu İzmirli şair ve yazar Hüseyin Yurttaş'ın olacağı, ayrıca Behçet Necatigil ve Samim Kocagöz'ün 100. yaşları çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Tüm Fuarcılık Yapım AŞ (TÜYAP) tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan 21. İzmir Kitap Fuarı, cumartesi günü kapılarını açacak.

Kültürpark Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek fuar, yaklaşık 150 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Bu yılki onur konuğunun İzmirli şair ve yazar Hüseyin Yurttaş'ın olacağı fuarda, ayrıca Behçet Necatigil ve Samim Kocagöz'ün 100. yaşları çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Girişlerin ücretsiz olacağı fuar, 16-23 Nisan'da 11.00-20.00, son gün 24 Nisan'da ise 11.00-19.00 saatlerinde gezilebilecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta "Çakırcalı Efe" dans tiyatrosu ve "Lüküs Hayat" operetini izleyiciyle buluşturacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu ise "Ağaçlar Ayakta Ölür", "Çiçu" ve "Eşek Kulaklı Kral Midas" adlı oyunları sahneleyecek.

AASSM'den konser

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Emil Tabakov şefliği, keman sanatçısı Fedor Rudin solistliğinde yarın akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) "40. Yıl Turizm Haftası Konseri" verecek.

Soprano Aytül Büyüksaraç ve piyanist Demet Eytemiz, salı akşamı "Kadın Besteciler Konseri"nde sahne alacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası, İbrahim Yazıcı şefliğinde, piyanist Tuna Bilgin solistliğinde Rus besteci Sergey Sergeviç Prokofyev’in "Peter ve Kurt" isimli eserini yorumlayacak. Tiyatrocu Genco Erkal'ın anlatıcı olarak sahne alacağı konser, çarşamba saat 20.00'de başlayacak.

Gönül Hasçalışkan ve Türesin Özdil'in resim sergisi, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde 23 Nisan'a kadar izlenime açık kalacak.

Ege Bölgesi Görsel ve Plastik Sanatlar Derneği ile Uluslararası Plastik Sanatlar Derneğinin Serdar Yörük kuratörlüğünde düzenleyeceği "Uluslararası Katılımlı Disiplinlerarası Karma Sergi", yarından 29 Nisan'a kadar AASSM'de gezilebilecek.

A.A. Emre Umurbilir


Benzer Haberler & Reklamlar