2018 Troya Yılı için hazırlıklar sürüyor

2018 Troya Yılı için hazırlıklar sürüyor

2018 Troya Yılı nedeniyle uluslararası toplantılar, fotoğraf sergileri, sempozyumlar, Troia ve bölge ile ilgili konuları kapsayan etkinlikler yapılacak

Troia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Prehistorya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan, "2018 Troya Yılı" için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının, Troia'nın, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesinin 20. yılı nedeniyle 2018'i "Troya Yılı" ilan ettiğini anımsattı.

Bu kapsamda bakanlığın çalışmalarının bulunduğunu belirten Aslan, "Troya Yılı ile ilgili olarak bu süreçte uluslararası toplantılar, fotoğraf sergileri, sempozyumlar, Troia ve bölge ile ilgili konuları kapsayan etkinlikler yapılacak. Şunu söyleyebilirim ki bazı etkinlikler Troia merkezinde olacak ancak Çanakkale'deki diğer tüm arkeolojik ve tarihsel yerlerin bu bağlamda tanıtımı, uluslararası alanda anlatılması ve bunun özellikle Troia Müzesi'nin açılmasıyla da daha büyük alanlarda tartışılmasına ve konuşulmasına vesile olacak." diye konuştu.

Aslan, "2018 Troya Yılı" etkinlikleri dolayısıyla Türkiye ve Çanakkale'nin özellikle uluslararası alanda daha fazla tanıtılacağını sözlerine ekledi.
 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar