Ulu Cami Haberleri

Aynı kadrajdan Diyarbakırın yüzyıl öncesi ve bugünü

Aynı kadrajdan Diyarbakır'ın yüzyıl öncesi ve bugünü

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surları ile Ulu Cami, Dört Ayaklı Minare, Malabadi Köprüsü gibi tarihi eserlerin bir asır önce çekilen fotoğrafları bir asır sonra aynı kadrajdan çekildi.

Bursadaki Ulu Cami hatları ile görenleri büyülüyor

Bursa'daki Ulu Cami hatları ile görenleri büyülüyor

Evliya Çelebi'nin, "Bursa'nın Ayasofya'sıdır. Bütün camilerin ulusudur" ifadesiyle anlattığı Ulu Cami, Bursa'nın hem ibadethane olarak hem de inanç turizmi açısından itibarı en yüksek mabedi ve kalbi konumunda .

Uşakın Ulu Camisinin restorasyonu tamamlandı

Uşak'ın Ulu Camisinin restorasyonu tamamlandı

Uşak'ta 1400'lü yılların başında inşa edilen, -Anadolu Selçuklu ve ilk dönem Osmanlı mimarisinin karakteristik özelliklerini yansıtan tarihi Ulu Cami'de, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen yenileme çalışmaları tamamlandı…

Harrandaki tarihi yapılar restore ediliyor

Harran'daki tarihi yapılar restore ediliyor

Milattan önce 6 binli yıllardan beri kesintisiz yerleşim yeri olan ve bir dönem Asurlular ile Emevilere başkentlik yapan Harran'daki tarihi yapılar, aslına uygun restore edilecek.

Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası ziyarete kapatıldı

Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası ziyarete kapatıldı

Divriği Kaymakamı Abdullah Özübek, Restorasyon dolayısıyla sadece cumartesi ve pazar günleri ziyarete açılan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nın geçici çatı çalışmaları nedeniyle tamamen ziyarete kapatıldığını açıkladı.

Manisa Ulu Cami restorasyonu belediyeden alındı

Manisa Ulu Cami restorasyonu belediyeden alındı

Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiği resmi yazı ile tarihi Ulu Cami ve Medresesi Restorasyon Projesi'ne kendilerinin devam edeceğini bildirdi.

Surdaki tarihi eserler restore ediliyor

Sur'daki tarihi eserler restore ediliyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan olaylarda tahrip olan 14 tarihi eser, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğünce onarılıyor.