Tatarlı Höyük Haberleri

Adanadaki Tatarlı Höyükte 2500 yıllık dokuma tezgahları bulundu

Adana'daki Tatarlı Höyük'te 2500 yıllık dokuma tezgahları bulundu

Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Tatarlı Mahallesi'nde yer alan höyükte, 16. sezon kazılarına devam ediliyor. Bu yıl höyüğün batısında gerçekleşen kazıda, bölgede üzüm ve bağcılığın yanı sıra tekstil faaliyetlerinin de yapıldığı ortaya çıktı. Alandaki…

Tatarlı Höyükün kileri bulundu

Tatarlı Höyük'ün kileri bulundu

Adana'da Neolitik Çağ'dan Erken Roma Dönemi'ne kadar kesintisiz yerleşim yeri olarak kullanılan Tatarlı Höyük'teki kazılarda, Orta Demir Çağı'nda gıdaların depolanması amacıyla kullanılan alan gün yüzüne çıkarıldı.

Tatarlı Höyükte çöp çukuru bulundu

Tatarlı Höyük'te çöp çukuru bulundu

Neolitik dönemden erken Roma'ya kadar kesintisiz yerleşim yeri olarak kullanılan Tatarlı Höyük'te bu sezonki kazılarda 4 bin yıl öncesine ait çöp çukuru ortaya çıkarıldı.

Adanada Asya fili kalıntıları bulundu

Adana'da Asya fili kalıntıları bulundu

Tatarlı Höyük'te yaşılan arkeoloji kazılarında dünya üzerinde yaşamını sürdüren Asya filine ait bir azı dişi ve kemik parçalarına rastlandı.

Tatarlının eşsiz mezar odası sergilenmeyi bekliyor

Tatarlı'nın eşsiz mezar odası sergilenmeyi bekliyor

Afyonkarahisar'daki Tatarlı Tümülüsü'nde 1969'da kaçak kazılarda bulunup bir bölümü yurt dışına kaçırılan, çabalar sonucu Türkiye'ye getirilen 2500 yıllık ahşap mezar odasının boyalı frizleri tarih ve sanat meraklılarıyla…

Anadoludan tarih fışkırıyor

Anadolu'dan tarih fışkırıyor

Türkiye'de yürütülen 554 arkeolojik kazı ve araştırmada, 11 ayda, 2 bin 288 tarihi eser gün yüzüne çıkarıldı.

Hititlerin en meşhur meçhul kadını: Pati

Hititlerin en meşhur meçhul kadını: Pati

Tatarlı Höyük'te bulunan 3 bin 500 yıllık mühürde ismi kazılı kadının bölgede nüfuslu biri ya da mevki sahibi bir görevli olabileceği sanılıyor.

Adana Tepebağ Höyüğündeki kazı çalışmaları

Adana Tepebağ Höyüğü'ndeki kazı çalışmaları

3 bin 500 yıllık tarihe sahip kazı alanındaki, Çalışmalarda, pipo, ağırlık, kandil, sikke, amfora, unguentarium ve figürinler ile çeşitli çanak çömlek parçaları bulundu.