Recep Gürkan Haberleri

Edirne Makedon Kulesi müze olacak

Edirne Makedon Kulesi müze olacak

Edirne'deki Makedon (Makedonya) Kulesi ile yakın çevresindeki sur kalıntılarının olduğu alan Edirne Kent Tarihi Müzesi ve Ören Yeri olarak düzenlenecek.

Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi Edirnede törenle hizmete girdi

Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi Edirne'de törenle hizmete girdi

Ççocukları eğlendirirken, dünyanın oluşumundan bugüne kadar gelen canlı yaşamını öğreten Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, Türkiye'nin ve Balkanlar'ın en büyük interaktif çocuk müzesi olarak törenle açıldı.

Edirne Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekimde açılacak.

Edirne Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan ve Prof. Dr. Müge Artar'ın katılımıyla müzenin yapılacağı alanda düzenlediği basın toplantısında kampüste gelinen aşamayı…

Edirnede İnsansı Taşlar Müzesi açıldı

Edirne'de İnsansı Taşlar Müzesi açıldı

Konya’da çobanlık yapan Ahmet Aslan’ın 8 yıldır topladığı insan suretine benzeyen taşlar, Uzunköprü Belediyesi’nin destekleriyle kurulan İnsansı Taşlar Müzesi'sinde sergilenecek.

Selimiye Camisi Meydan Projesi

Selimiye Camisi Meydan Projesi

Edirne Belediyesi içinde Yemiş Kapanı Hanı kalıntılarının da bulunduğu alanda mevcut temelleri koruyarak meydan yapmak isitiyor.

Fatih heykeli ve şahi topları sergisi

Fatih heykeli ve şahi topları sergisi

Edirne’de döktürülen, İstanbul’un fethinde önemli rol oynayan şahi toplarının replikası ile Fatih Sultan Mehmet'in heykeli Selimiye Camisi önünde sergilenmeye başlandı.