Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu Haberleri

Arkeolog Prof. Dr. Aykut Çınaroğlunun cenaze töreni yarın

Arkeolog Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu’nun cenaze töreni yarın

Dün akşam vefat eden ünlü arkeolog Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu'nun cenaze namazı yarın saat 10.30’da Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde yapılacak resmî törenin ardından Kocatepe Camii’nde öğle namazı sonrası kılınacak.…

Mersin 22. Arkeoloji Günleri başladı

Mersin 22. Arkeoloji Günleri başladı

İçel Sanat Kulübü'nün bu yıl 22.'ni düzenlediği Mersin Arkeoloji Günlerinde, Kent Kültürüne Katkı Ödülleri, Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ve Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu'na, Kültürel Mirasa Katkı…

Hititler Çorumdan sorulur

Hititler Çorum'dan sorulur

Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu: Hatti ve Hitit medeniyetini araştıracakların gidecekleri tek yer Çorum'dur. Artık bilim insanları, hatta bilinçli gezginler Çorum'u görmeden Hatti ve Hitit kültürünü özümseyemeyeceklerini anladılar.

Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu

Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu

Anadolu’da yürütülen çok sayıda arkeolojik kazılara katılan Aykut Çınaroğlu, mahkemelerde arkeolojik eserlerle ilgili davalarda bilirkişilik yaptı.

Hitit kültürünü yaşatacak 22 milyonluk dev proje

Hitit kültürünü yaşatacak 22 milyonluk dev proje

3 bin 260 yıllık Hitit Barajı Arkeopark olacak. Dünyada çalışan en eski baraj olan Hitit Barajı, DSİ tarafından dünyada bir ilke imza atılarak 22 milyon liralık yatırımla arkeopark ile rekreasyon alanına çevrilecek.

Alacahöyükte 2.300 yıllık gizli geçit bulundu

Alacahöyük'te 2.300 yıllık gizli geçit bulundu

Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu: 'Bu, Hitit mimarlığı açısından büyük bir keşif. Meslek hayatımdaki 55. yılım, bir potern bulacağımı hiç düşünmemiştim ama oldu.