Nihat Çiftçi Haberleri

Kavurucu sıcaklara rağmen Göbeklitepeye ilgi azalmadı

Kavurucu sıcaklara rağmen Göbeklitepe'ye ilgi azalmadı

Sıcak hava nedeniyle bölge illerinde yaz aylarında turist sayısının düştüğünü hatırlatan Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Göbeklitepe'nin yaz ortasında listeye dahil edilmesiyle yerli ve yabancı turistlerin bölgeye akın ettiğini…

Şanlıurfa sokakları tek tek restore ediliyor

Şanlıurfa sokakları tek tek restore ediliyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, geleneksel mimariye göre şekillendirilmiş sokak ve evlerin bulunduğu kentin bu yönüyle ön plana çıkan mimari yapısını gelecek nesillere aktarmayı amaçladığını belirtti.

Şanlıurfada Müze sayısı 13e çıktı

Şanlıurfa'da Müze sayısı 13'e çıktı

Kültür ve inanç turizmi kapsamında her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Şanlıurfa, arkeolojiden mozaiğe, mutfaktan müziğe kadar ardı ardına açılan müzelerle de adından söz ettiriyor.

Çarmelik Kervansarayı Tarım Müzesi olacak

Çarmelik Kervansarayı Tarım Müzesi olacak

Tarihi Çarmelik Kervansarayı tarım müzesine dönüştürülecek. Restorasyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Çarmelik Kervansarayı'nın turizme katkı sağlaması bekleniyor.…

Peygamberler Tarihi Müzesi, Kuran merkezli olacak

Peygamberler Tarihi Müzesi, Kur'an merkezli olacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Peygamberler Tarihi Müzesinin proje detaylarını açıkladı. İçerik olarak Kur'an-ı Kerim'in esas alınacağı müzenin ay-yıldız mimari tasarımıyla iki yapay tepe şeklinde tasarlanacağı belirtildi.

Şanlıurfaya Peygamberler Tarihi Müzesi kurulacak

Şanlıurfa'ya Peygamberler Tarihi Müzesi kurulacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, inanç turizminin gözdesi Şanlıurfa'nın Peygamberler Şehri kimliğini daha da pekiştirmek amacıyla Peygamberler Tarihi Müzesi kurma kararı aldı.

Tarihi Hana Kadın Eli Değdi

Tarihi Hana Kadın Eli Değdi

Tarihi Barutçu Hanı aslına uygun olarak yapılan restorasyondan sonra şehrin yetenekli kadınlarının mesleki becerilerini sergilediği mekan olarak hizmete açıldı

Şuayip Şehri Turizme Kazandırılacak

Şuayip Şehri Turizme Kazandırılacak

"Peygamberler Şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da Şuayip Peygamber'in yaşadığı ve Hazreti Musa ile buluştuğu mekan olduğu rivayet edilen antik kentin turizme kazandırılması amaçlanıyor.